Lontoon matkavinkit: kiertoajelu

Kun matkustaa johonkin suureen kaupunkiin, jota ei tunne kovin hyvin ja aikaa on rajallisesti, suosittelen lämpimästi hyppäämään kiertoajelubussin kyytiin. Monella on turistibusseista ehkä paljonkin negatiivisia ennakkoluuloja, mutta oikeasti korkealta bussin toisesta kerroksesta näkee hyvin ja kaupungista kuin kaupungista ehtii saada hyvän yleiskuvan suhteellisen lyhyessä ajassa. 

Lontoossa tartuimme tähän mahdollisuuteen ja se kannatti. Säästimme jalkojamme ja ehdimme nähdä yhtä ja toista. Bussimatka alkoi Buckinghamin palatsin vierestä ja hyppäsimme välillä pois syömään lounasta ennen kuin jatkoimme kiertoajelun loppuun. Etenkin loppumatkasta oppaanamme ollut nuori nainen onnistui kertomaan Lontoosta monta asiaa, joita en ennen tiennyt!

Tässä joitakin ohittamiamme paikkoja: 

Westminster Abbey, jossa mm. prinssi William meni naimisiin Katen kanssa. 


Paras kuva Big Benistä ikinä! :D Kellotorni on tosiaan remontin alla eikä kellotaulukaan näkynyt kuin toiseen suuntaan.


Piccadilly CircusSt Paul's Cathedral, jossa prinsessa Diana meni naimisiin Charlesin kanssa. Thames-joki, Tower Bridge sekä museoitu sotalaiva HMS Belfast


Näkymät Thames-joelle parlamenttitalon kohdalta...

...ja itse parlamenttitaloBussimatkan päätyttyä katselimme vielä hetken Buckinghamin palatsia ja onhan se vain niin, että Lontoo on hyvin kuvauksellinen kaupunki. Kameran muistikortille tallentui valtava määrä kaikkea kaunista :) 

Vielä yhden postauksen verran näytän teille Lontoota, koska perjantai-illaksi suuntasimme Notting Hilliin. Sieltä löytyikin elämää eri väreissä, mutta siitä lisää viimeistään huomenna!

Hauskaa päivää kaikille!

Anna

Kommentit

Suositut tekstit