Lontoon matkavinkit: Harrods ja Hyde Park

Kuninkaalliset häät olivat toki matkamme kohokohta, mutta Lontoo hurmasi monella tapaa muutenkin. Ehdimme viettää kaupungissa torstai-illan ja koko perjantain lauantaisen hääpäivän lisäksi. 

Hotellimme sijaitsi Kensingtonin alueella ja se on ihan varteenotettava seutu majoittumiselle. Perjantaiaamuna lähdimme kävelemään Harrodsin tavarataloa kohti pitkin Cromwell Roadia ja kävimme matkalla syömässä aamupalaa. Heti alkuun ohitimme Natural History Museumin, joka on jo ulkoapäin vaikuttava rakennus. Sen sisälle emme ehtineet tällä kertaa, mutta ensi kerralla sinne on päästävä. 

Harrodsia emme voineet missään nimessä vain ohittaa! Olimme jo etukäteen päättäneet visusti mennä tutkimaan sitä tarkemmin. Ja onhan Harrodsilla nähtävää: jo alakerran ruokaosasto kakkuineen olisi riittänyt! Kalaosastolla kalat oli aseteltu kylmähyllyihin niin, että ne tuntuivat seuraavan katseillaan ohikulkijoita, vaikkei niillä henki enää pihissytkään. 

Paperi- ja kirjaosastolla oli loppumaton valikoima postikortteja ja muutaman onnittelukortin ostinkin varastoon kesän tulevia juhlia varten. 


Eikä kauan tarvinnut kuljeskella Harrodsin käytäviä, kun vastaan tuli ensimmäiset kuninkaalliset kirjat ja kun vähän pidemmälle pääsimme kuninkaallisten matkamuistojen valikoimasta ei enää meinannutkaan tulla loppua!


Harrodsin kassoilta saa tavaratalon karttoja, jollainen on hyödyllinen ottaa käteensä ennen kuin lähtee kiertelemään eri osastoja - niitä kun on kaikkiaan yli 300. Alun alkaen tavaratalo sijaitsi eri paikassa, mutta se on saanut alkunsa jo vuonna 1849. Nykyisen talon rakennus aloitettiin 1901.

Kai tiesitte, että Harrodsin tavaratalon omisti Mohamed al-Fayed vuosina 1985-2010. Prinsessa Diana seurusteli elämänsä viimeiset ajat Mohamed al-Fayedin pojan Dodi al-Fayedin kanssa ennen kuin he kumpikin kuolivat Pariisissa 1997. Harrodsin kierroksen jälkeen nappasimme kaupunkipyörät (aloitusmaksu 2 puntaa, ensimmäinen 30min ilmaisia ja sitten 2 puntaa/30min) ja poljimme Hyde Parkiin. Puistot ovat Lontoossa vailla vertaansa ja kauniilla säällä niissä kannattaa todellakin viettää aikaa, kuten lontoolaisetkin näyttivät tekevän.

Hyde Park on laaja ja jalkaisin sen kiertäminen on melkoinen urakka (jos edes mahdollista!), mutta pyörät olivat oiva ratkaisu. Kaikissa osissa puistoa ei pyörillä saa ajaa, mutta pieni taluttaminen ei haitannut, koska harvoin hyviä valokuviakaan saa satulan päältä otettua ;)

Mitä lähemmäs Buckinghamin palatsin puoleista päätyä Hyde Parkista tulimme, sitä upeammaksi istutukset muuttuivat. Orvokkeja, ruusuja, palmuja, sormustinkukkia ja niin edelleen kauniisti kukkapenkkeihin sommiteltuina. Lontoo on siisti kaupunki ja niin vaikuttivat olevan myös ne puistot, joissa ehdimme käydä. Esimerkiksi New Yorkiin verrattuna Lontoon on roskattomuuden perikuva.Hyde Parkista jatkoimme edelleen Wellington monumentille ja siitä Buckinghamin palatsille, mutta lisää kuvia ja matkakertomuksia on luvassa vasta lähipäivinä.

Nyt hyvää yötä <3

Anna

Kommentit

Suositut tekstit