Haag

Blogi meinaa taas muuttua matkailupainotteiseksi, koska reissua pukkaa niin paljon! Tällä erää on vuorossa työmatka Hollantiin. 

Lähdimme aikaisella aamukoneella Helsinki-Vantaalta Amsterdamin Schipholiin ja siitä edelleen junalla Haagiin. Junamatka kesti vajaan tunnin ja jo ennen puoltapäivää olimme Haagissa, jossa menimme heti lounaalle rautatieaseman toisessa kerroksessa sijaitsevaan Grand Central Food Marketiin. Paikassa oli hauska "grouvi" fiilis ja tarjolla hyviä burgereita, ruokaisia salaatteja, toasteja ja sen sellaista.


Haag on Hollannin kolmanneksi suurin kaupunki Amsterdamin ja Rotterdamin jälkeen (kiitos tiedosta Wikipedia!). Keskustassa on paikoin hyvin korkeita toimistotaloja, mutta montaa korttelia ei tarvitse edetä, kun talojen julkisivut madaltuvat ja fiilis alkaa vaikuttaa enemmänkin Amsterdamilta. Haagissakin on kanaaleja joskaan ei siinä määrin kuin pääkaupungissa.

Haag on Hollannin hallintokaupunki ja täällä asuu myös Hollannin kuningas (mikä on tietysti kaltaiselleni rojalistille tärkeä tieto ;). Toivottavasti ehdin muun ohjelman ohella vielä katsella lisää maisemia ja ottaa kuvia parhaista kohteista :) Viimeinen kuva on Park Hotellin aulasta. Nyt syömään ja postailen lisää, kun vain ehdin! Kivaa iltaa kaikille :)

Kommentit

Suositut tekstit