De kungliga brudklänningarna ja risteily Tukholmaan

Kuninkaallista hohtoa ja kimallusta tuli taas tankattua varastoon, kun pääsin äitini ja hänen kahden ystävänsä mukana Tukholmaan! Kuninkaanlinnassa on avattu näyttely Kungliga brudklänningar Kaarle Kustaan ja Silvian 40-vuotishääjuhlavuoden kunniaksi (http://www.kungahuset.se/besokkungligaslotten/aktuellt/). Esillä olivat kuinkas muuten kuin kaikki viimeisten vuosikymmenten kuninkaallisten morsianten puvut prinsessa Lilianista ja kuningatar Silviasta Sofiaan. Oooh la la! <3 <3
 
Ensimmäisenä kuvissa oma suosikkipukuni, prinsessa Madeleinen pitsinen puku.
 
 
 
 
Ja iltapuku, jonka Madeleine vaihtoi päälleen häiden jatkoilla. Minulle oli yllätys, että kuningatar Silvia on käyttänyt samaa pukua aiemmin, sillä helmin koristeltu yläosa ja tyllihelma ovat ehdottomasti enemmän Madeleinen kuin Silvian tyyliä.
 


 
Victorian hääpuku on todellinen klassikko. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ruotsalaisen Pär Engshedenin suunnittelema puku oli Victorian päälle kuin valettu.
 


 
 
Sofian puku on myös pitsinen, mutta paljon herkempi versio hääpuvusta kuin Madeleinen. Ihanin yksityiskohta koko näyttelyssä olivat Sofian hääkenkien pohjat - ei kai enää voi maailmasta romanttisempia piikkikorkokenkiä löytyä <3 
 Sofian iltapuku oli todella simppeli.

 
Kuten kuningatar Silvian hääpukukin. Silvian asuun toi häissä krumeluuria kaksiosainen huntu ja kameediadeemi, jota myös Victoria käytti omissa häissään.
 
 
 Ja tässä vielä prinsessa Lilianin puku vuodelta 1976, jolloin hän siis avioitui nykyisen kuninkaan Kaarle Kustaan sedän prinssi Bertilin kanssa. Minusta mieleenpainuvin osa prinsessa Lilianin hääeleganssissa oli hänen kieloista tehty hääkimppunsa eikä sulkamaista pääkoristettakaan kukaan nämä häät nähneistä taida unohtaa.


 
Esillä oli hääpukujen lisäksi muutama iltapuku. Vasta kun pukuja katsoo aivan läheltä ne pääsevät oikeuksiinsa. Millainen määrä helmiä ja paljetteja! Siinä onkin tämän näyttelyn idea: on ihan eri asia katsoa asuja televisiosta kuin nähdä niiden silkki- ja pitsipinnat, viivasuorat saumat ja virheetön ompelutyö silmiensä edessä. 
Valokuvat eivät tee oikeutta puvuille, koska näyttelyn valaistus  ja iPhonen kamera eivät tehneet kovin hyvää yhteistyötä...
 
Tukholmassa paistoi koko lauantain aurinko ja lämpöasteitakin oli 8. Näyttelyn jälkeen kävelimme vanhasta kaupungista keskustaan ja poikkesimme Sergels torgetin Different Thingsiin. Different Things on vaan niin kiva kauppa!
 
Sisustustrendeissä tosi pinnalla Tukholmassa ovat kaktukset (Suomessa ehkä vihersisustus yleisemmin). Different Thingsissä oli kaktuksia joka muodossa: aitoina oikeina, posliinisina, maljakoiksi muotoiltuna jne.
 


 
 
 
Design Torgetissa piipahdimme myös...
 

 
...ennen kuin ohitimme NK-tavaratalon näyteikkunan ja macarons-rahit (haluan yhden!)...
 
 
...ja kävimme Birger Jarls gatanin Zara Homessa, jossa oli hieman joulujuttujakin esillä, mutta myös paljon muuta mukavaa.
 

 
Minun olisi tehnyt mieli heittäytyä Zara Homen sänkyyn, joka näytti taivaalliselta!
 
 
Zara Homeen ei voinut jäädä makoilemaan, koska illaksi oli ehdittävä laivan herkkupöytien ääreen. Se on tässä yhteydessä pakko mainita, että Viking Gabriella yllätti positiivisesti remontoidulla ilmeellään, ravintolatarjonnallaan ja - mikä tärkeintä - pehmeillä uusilla petivaatteilla. Nukuin kummatkin yöt tosi hyvin, vaikka en hyttielämän perään periaatteessa olekaan!
 
A la carten jälkkäripöytä oli herkullinen kuten alkuruokapöytäkin :)
 


 
Tukholman saaristo kylpi auringossa ja tämän matkan jälkeen on hyvä käynnistää uusi työviikko. Seuraavaan Viron matkaankaan ei ole kuin vajaa kaksi viikkoa :) Näinhän nämä loka-marraskuun viikonloput kuluvat matkaillessa!

 
 

Kommentit

Suositut tekstit