Korentoheijastimet à la Strömsö

Katsoin viime viikolla pitkästä aikaa Strömsötä. Yleensä seuraan sitä säntillisesti joka viikko, mutta nyt on ollut niin paljon muita asioita mielessä, ettei Strömsölle ole jäänyt aikaa. Katsominen kannatti sillä Strömsön Lee antoi hyvän syksyyn sopivan askarteluohjeen. Toteutimme sen tyttäreni kanssa sellaisenaan eikä ollut vaikeaa!

Strömsön Lee esimerkiksi neuloo ja ompelee niin taitavasti, ettei omat kykyni riitä samaan. Siksi iso osa ohjeista jää toteuttamatta, vaikka ne hyviä muuten olisivatkin. Tykkään myös, ettei askartelut ja käsityöt ole liian työläitä niin, että ne jäävät puolivalmiina ompelukorin pohjalle odottamaan vuoroaan (jota aina ei tule koskaan...). 

Tällä kertaa Lee teki korentoheijastimia! Tarvikkeiksi riitti ohut rautalanka, helmet, heijastinkangas ja avaimenperärenkaat. Kävin Kampin Hobby Pointissa ja heijastinkangasrulla maksoi siellä 4,80e ja avaimenperärenkaat yhteensä kolmisen euroa.


Askarteluseuranani oli tyttäreni lisäksi yksi hänen parhaista ystävistään. Pikkuneidit todistivat, että korentojen teko sopii hyvin kaikille yli 7-vuotiaille :)


Tekovaiheet menivät seuraavasti:

1. Kiinnitä rautalanka pieneen metallirenkaaseen.
2. Pujota kaksi helmeä metallilankaan.
3. Leikkaa heijastinkankaasta sen malliset siivet kuin haluat ja tee niihin neulalla reiät niin, että saat pujotettua rautalangan siivistä läpi.


4. Pujota lisää helmiä niin paljon kuin haluat ja käännä sitten rautalanka viimeisen helmen yli ja kieputa sitä viimeisen ja toiseksi viimeisen helmen väliin ennen langan katkaisemista (=päättely).


Tyttöjen tekemistä korennoista tuli ihanan sekavärisiä!


Minä olin maltillisempi :)


Heijastinkankaita on saatavilla eri värejä ja helmissäkin vain taivas on rajana. Kukaan ei voi enää valittaa, etteikö heijastin sopisi asusteeksi omaan vaatekertaan! :)

Turvallisia kävelymatkoja ilta- ja aamuhämärässä kaikille! <3

Ja nauttikaa kotoilusta! Nyt on paras kynttiläaika käsillä :)


Kommentit

Suositut tekstit