Vuorossa vihdoin myös Turku!

Miten tämän nyt voisi sanoa paremmin...? Lomailu sopii minulle! :) Eikä kyse ole pienimmässäkään määrin siitä, ettenkö pitäisi työstäni todella paljon, mutta...
On puhdasta luksusta saada tehdä joka päivä IHAN MITÄ HALUAA. (Juu, olen toistanut tätä varmasti jo miljoona kertaa postauksisssani sekä kaikissa lähipäivien aikana käymissäni keskusteluissa ystävieni kanssa. Silti SE ON TOTTA. Elämäni ensimmäinen kahden ja puolen kuukauden kesäloma, joten koettakaa kestää :D)
 
Tänään ihan mitä haluaa tarkoitti pientä piipahdusta Turkuun ennen siirtymistä Korppoon kauniille saarelle.
 
Ajomatkalla selailin uutta Avotakkaa, jossa oli monta kaunista tapettikuosia. Aika on selvästi viemässä meitä edelleen pois skandinaavisesta, puhtaasta valkeudesta kohti lämpimämpiä ja kodikkaampia tiloja. Tykkään siitä :)
 
 
Turku on viime vuosina ollut minulle ensisijaisesti pysähtymispaikka matkalla Muumimaailmaan tai pois sieltä. Tälläkin kertaa aikaa shoppailuun jäi lopulta vain reilu tunti (miesystäväni oli tehokas kokouksen puheenjohtaja, mihin saattoi vaikuttaa tieto siitä, että shoppailen jokaisen sekunnin sillä välin ;)), mutta ehdin kuin ehdinkin katsastaa siinä ajassa pari ihanaa paikkaa, joista haluan kertoa myös teille :)
 
Ihan ensin pistäydyin Linnankadulla Sisustuksen Koodi -liikkeessä (www.sisustuksenkoodi.fi). Paitsi selkeitä pohjoismaisia linjoja, liiketilassa oli myös kivoja väripilkkuja kuten Hayn tarjottimia (iik, miten ihania!). 
 
 
 
Tarjottimien viereinen hylly oli täynnä Mayn-saippuoita ja muita tuotteita. Mayn- sarjaa en ole itse koskaan testannut, vaikka mieli kyllä tekisi. Tuoksuyhdistelmät vaikuttivat herkullisilta! Vai kuka voi vastustaa esim. minttu-kookosta? Lomarahojen tippuessa tilille nämä ovat ostoslistan kärkipaikalla :)
 
 
Sisustuksen Koodissa oli myös maljakoita, saviruukkuja ja laaja, laaja valikoima huonekaluja.
 


 
Päivän kohde numero kaksi oli Linnankadun toisella puolella Forum Korttelissa oleva Pop Shop. "Pieni ja pirteä sisustus- ja lahjatavaroiden erikoisliike", kertoo Forum Korttelin nettisivu. Käytetyt adjektiivit sopivat myös Pop Shopin henkilökuntaan :) Koskaan en kyllästy siihen, kun joku tekee jotain sydämellään <3
 
Pop Shop myy muun muassa Pop designin (www.popdesign.fi) tekstiilejä, joista minun mukaani tarttui uusi keittiöpyyhe ja tiskirätti. Niissä on kertakaikkisen hauska kuosi! Söpöt kahvikupit, siivilät, paistinlastat ja suolapurkit somasti sommiteltuna lomittain :) Kuumottaa jo päästä ripustamaan pyyhe kotiuunin kahvaan. Pienissä asioissa piilee isoin ilo!
 
 
 
Forum Kortteliin kannattaa ehdottomasti poiketa muutenkin. Siellä on ainakin neljän tai viiden liikkeen verran designia tarjolla: lastenvaatteita, valaisimia ja niin edelleen. Ilahduttavaa oli myös huomata, kuinka hyvä yhteishenki eri liikkeiden pitäjillä on. Se tuntui erityisen epäsuomalaiselta kaiken naapurikateuden keskellä, johon täällä on liiankin tottunut - niin virkistävää vaihtelua tavalla että!
 
Pop Shopin myyjätär tuli esittelemään minulle viereisenkin kaupan parhaat tarjottavat! Kiitos <3
 
 
Turkua ei tietenkään voi ohittaa ilman kävelyä Aurajoen rannalla. Helsinkiin verrattuna jokimiljöö tekee Turusta omalaatuisen. Joenvartta varjostavat puut ja sen yli kulkevat sillat ovat Turkua tunnelmallisimmillaan. Taide elää Turussa elävästi jopa vedessä. Tänä vuonna Aurajoki on saanut omat ankkansa :)
 
 
 
Turusta matka jatkui siis Korppooseen ja mieli tekee lopettaa tämä bloggaus kuvaan, jossa Suomen kesäilta on kauneimmillaan. Laskeva aurinko, kukkuva käki ja violetit syreenit <3 <3 (Sääli vain, ettei blogi voi välittää ääntä eikä tuoksua.) Mikäs oli terassilla istuskellessa puutarhatöiden, lenkin ja saunan jälkeen :) :)
 
 
Iki-ihanaa kesäviikonloppua jokaiselle!
 

Kommentit

Suositut tekstit