Pieni alkusyksyn loma Espanjassa

Ehdimme palata arkeen hetkeksi kesäloman jälkeen, mutta tämän viikon tulimme viettämään vielä Espanjaan. Edellisestä matkasta Aurinkorannikolle on kohta kaksi vuotta aikaa ja nyt tuntuu taas tosi mukavalta olla täällä uudestaan. Tarkoitus on kerätä voimaa auringosta ja lämmöstä, kun edessä on Suomen yhä pimenevä syksy (sekä evakkoelämä putkiremontin vuoksi!). Ja mistäs sitä aurinkoenergiaa paremmin saisikaan haalittua itselleen kuin Aurinkorannikolta!

En yhtään ihmettele, miksi niin moni suomalainen on hankkinut tai vuokrannut täältä asunnon pysyvästi viettääkseen talvet näissä maisemissa. Vai mitäs sanotte näkymistä: 


Etelä-Espanjan ihanuus perustuu pitkälti valkoisiksi kalkittujen talojen viehättäviin rivistöihin - lämpimän sään lisäksi tietysti. Lähempää tarkasteltuna kaikki talot eivät täällä Fuengirolan seudulla ole mitenkään priimakunnossa, mutta pieni rosoisuus kuuluu espanjalaiseen elämäntyyliin. Kaiken ei tarvitse olla tiptop, kunhan ihmisillä on hyvä olla, ruokaa riittää ja lasista ei lopu kylmä sangria. Tokihan paikalliset ihmiset elävät täällä omaa arkeaan eikä kaikkien aika kulu merenrannalla kävellessä tai uima-altaan reunalla makoillessa, mutta turistille Aurinkorannikko näyttäytyy levon ja rennon oleilun mekkana. 

Me pistäydyimme heti ensimmäisenä lomapäivänä Mariposario de Benalmadenassa eli Benalmadenan perhospuistossa. Kävimme siellä myös edellisellä matkallamme (kuvat löytyvät täältä), mutta nyt paikalle oli päästävä ehdottomasti uudelleen, koska meidän matkaseurueeseemme kuuluu myös tyttäreni eli pikku-C. Hän taisi olla kaikista vaikuttunein Mariposarion kengurusta, joka on niin tottunut turisteihin, että antaa tarkastella itseään ihan lähietäisyydeltä. 

Seuraavien lomapäivien suunnitelmia ei ole vielä tehty saati lyöty lukkoon. Ihaninta ja parasta onkin vain saada olla täällä <3 Ehkä me lähdemme etsimään aaltojen kuljettamia simpukan kuoria merenrannalta tai sitten vain käärimme pyyhkeet kainaloon ja laskeudumme talon altaalle...

Levollista ja kivaa sunnuntaita kaikille!

Anna

Kommentit

Suositut tekstit