Mökkilife

Koska vene on huollon alla eikä merelle ollut mahdollisuus heti palata, pakkasimme tarvittavat tavarat auton kyytiin ja suunnistimme kohti Keski-Suomea. 

Vanhemmillani on mökki (oikeammin omakotitalo) Keiteleellä niin keskellä metsää kuin ylipäätään minkään asutuksen voi ajatella olevan. Talo rakennettu 1970-luvulla, mutta vanhempani ovat laajentaneet sitä ja remontoineet paikan lattiasta kattoon. 

Itse en maaseudulla hyvin pitkään yhteen kyytiin viihdy, mutta muutama mökkipäivä silloin tällöin on tervetullutta vaihtelua. Etenkin tällä kertaa, kun edellisestä Keitele-reissusta on kulunut yli kaksi vuotta, pihasaunan lempeän kosteat löylyt, terassilla juodut viinilasilliset ja onkimispuuhat tuntuivat oikein mukavilta. Ja onhan kaltaiseni kaupunkilaistytönkin hyvä joskus käydä kuuntelemassa hiljaisuutta tai sitä, kun ainoa korviin kantautuva ääni on puiden humina... rauhoittavaa, hyvin rauhoittavaa <3


Saunan ikkunasta ei vanhempieni mökillä aukea järvimaisema, vaan koivikko eli kymmenien koivujen valkoiset rungot:


Järvenselkä aukeaa vajaan kilometrin päässä tätini talon toiselta puolelta. Kävimme onkimassa muutaman ahvenen, jotka päästimme kylläkin vapaaksi, kun kukaan meistä ei ollut halukas ottamaan kaloja hengiltä. 
Äidin syntymäpäiväkahvit ehdimme myös juoda ja juhlapäivän kunniaksi kahvipöydässä oli tietysti itsetehty mansikkakakku: 

Nyt olemme muutaman päivän kotona kunnes taas pakkaamme laukut ja lähdemme ystäviemme kanssa viikoksi Ibizalle! Tähän kesään mahtuu monenlaista reissua, mutta minusta on vain ihanaa, kun voi mennä ja tulla mielensä mukaan. Syksyn tullen voi sitten taas käpertyä viltin alle sohvan nurkkaan sateen piiskatessa ikkunoita ja muistella, miten erityistä aikaa kesäloma sekä vapaat, pitkät ja valoisat päivät aina ovat <3

Anna
Kommentit

Suositut tekstit