Thaimaan terveisiä, osa 2

Loma jatkuu ja päivät ovat kuluneet sen verran siivillä, etten ole ehtinyt (tai pitäisikö sanoa jaksanut/viitsinyt?) kirjoittaa blogiin mitään. Kamera on toki ollut matkassa mukana joka päivä ja Phuketin seutua on tallentunut muistikortille kiitettävästi - ja nyt jaan jälleen kokemuksia kanssanne Thaimaan Phuketista!


Kävimme jo muutama päivä takaperin katsomassa lähistöllä asuvia norsuja, joiden kanssa turistien on mahdollista päästä uimaan. Minäkin uskalsin kiivetä yhden elefantin selkään, koska olin niin utelias kokeilemaan, miltä norsun nahka tuntuu kättä vasten (ihanan karhealta!). Kaikista liikuttavinta oli nähdä, miten innoissaan eläimet hapuilivat kärsillään pikkubanaaneja suuhunsa ja tänään menimme vielä toistamiseen syöttämään niitä. 

Rinteen yläpäähän oli valmisteltu vihkipaikka ja näimme alhaalla rannassa jo toisen hääparin, jotka olivat kuvauttamassa itseään norsujen kanssa. Ilmeisesti ainakin kiinalaisten keskuudessa "norsulliset" hääkuvat ovat suosittuja :)
Olemme liikkuneet viimepäivät Patong Beachin läheisyydessä vuokraskootterilla. Sen kanssa on helppo mennä ja olen saanut aina hienojen maisemien kohdalla mahdollisuuden käydä ikuistamassa niitä :) Turkoosista merestä, rannan tuntumaan kiinnitetyistä pitkähäntäveneistä ja vehreistä kukkuloista voisi ottaa vaikka miljoona kuvaa niihin kyllästymättä!


Merimaisemien lisäksi Patong Beach ja sen lähiseudut ovat täynnä turistien ja paikallisten täyttämiä katuja, joiden varsilla on loputtomiin vaatteita, hattuja, matkamuistoja ja kosmetiikkaa myyviä kojuja, kauppoja ja kioskeja. Ravintoloita on myös riittämiin ja aina jossain välissä vilahtaa räätäli, mopokorjaamo tai matkatoimisto hierontapaikkojen ja kauneushoitoloiden lomasta. 
Buddhalaisuus ja kuningas ovat thaimaalaisille hyvin tärkeitä eikä uskontoon tai kuninkaaseen liittyvä pilkkaa katsota hyvällä. Toisaalta mitään sellaista ei tulisi mieleen tehdäkään, sillä thaimaalaiset ovat turisteja kohtaa hyvin ystävällisiä ja palvelualttiita. He ymmärtävät hyvin, millainen merkitys turistien viihtyvyydellä on maan taloudelle ja heidän elinkeinoilleen, minkä lisäksi he ovat erittäin yrittäjähenkistä kansaa. Ei ole sellaista palvelua, asiaa tai tavaraa, mitä täältä ei rahalla saisi. 

Siellä täällä (talojen edessä, kaupoissa, hotellien pihoilla ja puutarhoissa) näkyy Buddhalle rakennettuja pieniä alttareita, joiden eteen laitetaan päivittäin tuoretta ruokaa, juomaa ja kukkia. Hengellisyys on muun muassa sillä tavalla läsnä joka puolella. (Alla oleva kuva on erään matkatoimiston sisältä.)Eilen kävimme katsomassa valtavaa Buddha-patsasta vuoren päällä ja sen läheisyydessä sijaitsevaa Botanic Gardenia. Huomenna suuntaamme yksityisveneellä Raya Islandille, mutta niistä retkistä piakkoin lisää!

Siihen asti heips ja ihanaa viikonloppua Suomeen! <3

Anna

Kommentit

Suositut tekstit