Terveisiä Thaimaasta!

Lensimme Qatarin kautta tänne Thaimaahan viikonloppuna ja nyt olemme jo muutaman päivän ehtineet nauttia Phuketin lämmöstä ja olla kaukana arjen kiireistä. Thaimaassa ei näin lokakuussa ole vielä kovin hektinen turistisesonki, sillä sadekausi on vasta lopuillaan. Se tarkoittaa rauhallisempaa oleilua hotellilla ja vähemmän ruuhkaisia ravintoloita ja ostoskatuja. Eipä silti - kyllä täällä ihmisvilinää riittää, kun vain hakeutuu oikeisiin paikkoihin. 

Sää on ollut vaihteleva: lämpötila on jatkuvasti 30 asteessa, mutta välillä sataa vettä kaatamalla ja välillä paistaa aurinko. Olemme valinneet lomahommia hieman sään mukaan: auringon paistaessa olemme makoilleet altaan reunalla kun taas sateella on voinut käyttää hotellin kuntosalia tai rentoutua hieronnassa. Parasta on ollut se, että aamulla on saanut nukkua pitkään emmekä ole ottaneet painetta siitä, mitä kaikkea pitäisi ehtiä tehdä. Se matkoilla pitäisikin aina muistaa, ettei päiviin kannata tunkea väkisin liikaa ohjelmaa.

Hotellimme Absolute Twin Sands on hieno eikä oikein mitään lisää osaisi edes toivoa. Palvelu sujuu ja ystävällistä kohteluahan turisti Thaimaassa saakin lähes poikkeuksetta. Ehkä vieraimmalta itsestäni tuntuu tinkimisen kulttuuri ja se, että turistina on pakko pitää esim. kauneushoitoloissa ja hierontapaikoissa puolensa, ettei tule hinnan puolesta huijatuksi. Kaikista maksuista (taksit, hieronnat, kauneushoidot jne.) tulee sopia etukäteen. 


Tällä lomalla saa tankata vitamiineja riittämiin, sillä tuoreita, maukkaita hedelmiä piisaa aamupalasta alkaen. Se on ihanaa!


Muuten ruoka on kala- ja mereneläväpainotteista, mutta kaikkea mahdollista, mitä vain keksii haluta, löytää varmasti jostain ravintolasta. (Itsekin sain hetkellisesti eilen tarpeekseni tulisista ja mausteisista ruoista ja kävin tilaamassa italialaisravintolasta pizzan. Voin paljastaa, että maistui hyvältä! :D)Tänään vuokrasimme skootterin ja jos matkaseuralainen sattuu olemaan ajotaitoinen (niin kuin minulla onneksi on!) tai on itse valmis tarttumaan ohjaimiin eripuolisessa liikenteessä, muuta menopeliä ei juuri tarvitse. Taksit ovat toki suht edullisia ja pidemmälle reissulle voi turvautua niihin. Mekin teimme puolen päivän retken Central Festival -kauppakeskukseen ja sinne otimme taksin, jonka kuljettaja odotti meitä ostosten ja lounaan ajan ja ajoi meidät sitten takaisin Patong Beachille. Hinnaksi kyydille tuli 1200 bathia eli noin 30 euroa. 

Jatkan Thaimaa-kertomusta jahka ehdin. Siihen asti lähetän täältä Aasiasta koti-Suomeen lämmittäviä terveisiä!

Anna

Kommentit

Suositut tekstit