Tilkkupeitto valmistui kuin valmistuikin

Peitto on ollut tekeillä jo useamman viikon. Rehellisesti sanottuna en edes muista, milloin leikkasin ensimmäiset siihen tulleet kangaspalat. Vihdoin viime viikolla sain viimeisetkin tilkut ommeltua kiinni toisiinsa, täytevanun leikattua sopivan kokoiseksi ja takaosan sovitettua paikoilleen!

Takakankaaksi valikoitui aikaisemmin kirppikseltä löytämäni vanha vaaleanpunasävyinen lakana, josta tuli halkaisemalla juuri riittävän leveä eikä minun tarvinnut alkaa ommella siihen ylimääräisiä saumoja. 

Suurin osa peiton kangaspaloista on uusia, mutta kolmannes on leikattu erikuvioisista vanhoista kankaista ja tyynyliinoista. Uusien ja vanhojen kankaiden sekoituksesta tulee mielestäni kaikkein kauneimpia kokonaisuuksia. Pientä retrohenkeä sekoitettuna maalaisromantiikkaan! 


Eilen laitoin peiton ja jo aiemmin ompelemani tyynyn sohvan päälle ja ennen kuin ehdin saada kameran kuvausvalmiuteen, paikalle olivat saapuneet meidän bulldogit :) Mimi ja Pulla olivat vahvasti sitä mieltä, että peitto sopii heidän uudeksi makuupaikakseen :) Oikeasti suunnitelmiini kuuluu siirtää tilkkuompelut kevään tullen parvekkeelle, koska haluan rakentaa parvekkeesta entistäkin pehmeämmän lepohuoneen ensi kesäksi. 


Olin jo aikeissa korjata loput kankaat takaisin kaappiin, mutta en sitten malttanutkaan. Palojen leikkaaminen jatkuu ja nähtäväksi jää, mitä niistä vielä syntyy...

Ihanaa ja inspiroivaa viikonloppua kaikille!

Anna

Kommentit

Suositut tekstit