Veneretki Raya Islandille eli Thaimaa, osa 4

Phuketin saarella on paljon kauniita rantoja, mutta jos haluaa kokea kirkkaan turkoosin veden ja valkeat hiekkarannat, kannattaa lähteä veneretkelle joko suuremman ryhmän mukana tai vuokraamalla yksityisvene (mukana kuski) päiväksi käyttöön. Me tartuimme viimeksi mainittuun vaihtoehtoon ja suuntasimme ensin Patong Beachilta taksilla Chalong Bayhin ja siitä venekyydillä Coral Islandin rannan tuntumaan snorklaamaan ja edelleen Raya Islandille. Mieletön päivä ja mielettömät maisemat!En kovin usein julkaise blogissa kuvia itsestäni, mutta tässä snorklaus- tai paremminkin uintikuvassa tiivistyy päivän fiilis: lämmintä vettä, uimalasit ja pinnan alla värikkäitä kaloja :) 
Matkaseuralaiseni on huipputyyppi, mutta uinti ei kuulu hänen vahvimpiin puoliinsa, joten siirryimme pian päivän pääkohteeseen eli Raya Islandille. Kaikkein kirkkain ja valoisin turkoosi vesi löytyi aivan Rayan rannan läheisyydestä. Laiturin köydet näkyivät monta metriä veden pinnan alla ja kaloja saattoi katsella ilman, että edes sukelsi. Hiekka oli sileää ja pehmeää eikä tarvinnut miettiä sekuntiakaan, miksi paikka vetää turisteja puoleensa!

Me söimme Rayalla lounasta, otimme aurinkoa ja uimme ennen paluumatkaa, mutta mieleen jäi kytemään myös ajatus siitä, että joskus Rayalle voisi hyvin tulla vaikka yhdeksi tai kahdeksi yöksikin. Muutama metri rantaviivasta ylöspäin sijaitsi viehättävän näköisiä hotelleja. Aina pitää jäädä jotain, mistä edelleen haaveilla...

Palasimme tänään aamulla Suomeen ja lokakuun viimeisen päivän pimeys ja koleus löivät vahvasti vasten kasvoja heti Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kameran muistikortilla on viedä joitakin kuvia, jotka aion pian siirtää tietokoneelle ja ehkäpä tänne blogiin asti. Thaimaasta riittäisi niin paljon kerrottavaa, ettei kaikkea millään voi jakaa. Muistoissa ja kuvissa matka on ja pysyy ja hienoja hetkiä on ihana fiilistellä vielä pitkään!

Energistä marraskuun alkua! 

Anna

Kommentit

Suositut tekstit