Thaimaa, osa 3

Tänään olimme itse asiassa veneretkellä Raya Islandilla, mutta koska parin edellisen päivän juttujakin on vielä kertomatta, en raaski rikkoa kronologiaa. :)

Phuketin saarelle lähelle Chalong Bayta, korkean kukkulan päälle on rakennettu 40 metrin korkuinen Buddhan patsas valkeasta kivestä. Patsas on vaikuttava alhaalta Chalong Baysta katsottuna, mutta sen todellisen koon ymmärtää vasta, kun nousee kukkulan laelle. Me otimme taksin hotellilta ja kävimme ihailemassa maisemia ja valtavaa patsasta. 
Patsaan jälkeen taksi vei meidät (pyynnöstä ;)) Phuketin Botanic Gardeniin, jota sitäkin voi lämpimästi suositella vierailukohteeksi etenkin kaikille, jotka yhtään ovat kiinnostuneet kasveista ja puutarhan hoidosta. 

Phuketin Botanic gardenissa on erityyppisiä alueita, jotka vaihtelevat tyyliltään. Espanjan Mariposario de Benalmadena (Benalmadenan perhospuisto) pitää kyllä edelleen ykkössijaa mielessäni mitä upeisiin orkideoihin tulee (Madeira on siinä myös kärkisijoilla), mutta täälläkin Botanic Gardenissa oli oma viehätyksensä. :) Monenlaisissa ravintoloissa olemme ehtineet myös syödä. Kun päivittäin tankkaa itsensä thai-ruoalla, välillä alkaa tehdä mieli myös Välimeren herkkuja. Da Maurizio ravintolaa voi suositella paikan, palvelun ja pastojen osalta, mutta esimerkiksi liharuoat kannattaa nauttia jossain toisaalla. Ja sitten se kuuluisa yöelämä! Pari kuvaa Banglaroadin menosta kertovat ehkä enemmän kuin tuhat sanaa enkä viitsi edes liittää tähän otoksia pöydillä alkuillasta asti tanssivista tytöistä jne. Voitte jokainen kuvitella, kuinka avoimesti täällä naisvartaloita kaupataan...
Nälkä ei baarireissun jälkeen kuitenkaan jää - etenkään, jos uskaltaa tarttua lukuisten katukeittiöiden antimiin. Me päädyimme samana iltana, jolloin otin kuvat, pizzalle, mutta vaikka mitä muutakin olisi ollut tarjolla! :D Vai miten olisi kalavarras, grillatut katkaravut tai paistetut ananakset...?
Kommentit

Suositut tekstit