Sitruunakakku

Kun ulkona satoi kaatamalla koko päivän, päätin töistä päästyäni, että paras idea on pyrkiä vain tekemään kotioloista mahdollisimman mukavat <3
Lueskelin viikonloppuna vanhoja lehtiä ja löysin Unelmien talo ja koti -lehdestä sitruunakakun ohjeen. Tuplasin ainesten määrät, jotta sain taikinan sopimaan normaalin kokoiseen vuokaan. 

Tässä ainekset (määrät valmiiksi tuplattuina) ja ohjeet:

200g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuori
1 sitruunan mehu

1. Vaahdota sulatettu voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat.
2. Raasta sitruunan kuori ja purista taikinan sekaan sitruunan mehu.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen seokseen.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
5. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia.

Alkuperäisessä ohjeessa sitruunaa oli hieman enemmän, mutta meidän makuun yksi sitruuna oli sopivasti. Koristelin valmiin ja jäähtyneen kakun vedellä kostutetulla tomusokerilla ja nonparelleilla. Iltateen kanssa kakku maistui hyvin!





Kakun teon ohella olen selaillut uutta kalenteriani. Tilasin Hyvä vuosi 2018 -kalenterin Amalias Hemista, mutta se löytyy myös www.hyvavuosi.fi -sivulta. Kalenterissa on visualisti Fridan ottamat kuvat, kauniita mietelauseita ja sopivan kokoiset sivut niin, että kalenteriin mahtuu kirjoittamaan muistiinpanoja. 

Monessa muussa asiassa turvaudun mobiiliversioihin, mutta kalenteri on pakko olla perinteinen paperinen, koska muuten en hallitse arkeani. Paperikalenterista viikko on helppo hahmottaa ja kaikenlaiset liput ja laput kulkevat sen välissä käsilaukun uumenissa. Ja antaahan kaunis kalenteri iloa arkipäiviin!





Lämpimiä iltahetkiä muillekin kotisohville! Annetaan sateen ropista rauhassa ikkunan takana!

Kommentit

Suositut tekstit