Vallisaari

Turun huvilakesä on ohi ja olemme palanneet kaupunkiin. Loma jatkuu vielä tovin ja haikeus tavaroiden pakkaamisesta ja huvilan hyvästelemisestä on haihtunut. Olen huono siirtymävaiheissa ja hetkellisesti tuntui kuin koko kesä olisi ollut ohi, kun auton nokka kääntyi kohti kotia ja tiesin, ettei Turkuun enää tänä kesänä palata.

Elokuuta on kuitenkin kolme viikkoa jäljellä ja lomaakin vielä useita päiviä! Tänään otimme veneen omalta paikaltaan ja lähdimme katsomaan muutama vuosi sitten yleisölle avattua Vallisaarta, joka sijaitsee Helsingin edustalla Suomenlinnan vieressä.

Ensimmäiset kuvat ovat Kaivopuiston rannasta. Huomatkaa pienen veneilijän korvakorut - ne laitatettiin tänään <3


Vallisaareen pääsee omalla veneellä tai yhteysaluksella. Oman veneen laituriin laittaminen maksaa 7 euroa, mutta se mahdollistaa toki tulemisen ja lähtemisen silloin kuin itse haluaa.

Vallisaarella on omat hienot nettisivut www.vallisaari.fi, joita kannattaa käydä kurkkaamassa, jos on päiväretkikohdetta vailla ja haluaa nähdä, kuinka kaunista koskematonta luontoa ja merimaisemia aivan ydinkeskustan läheisyydestä löytyy.  

Vallisaaressa ei saa kuljeskella aivan vapaasti vaan siellä tulee kulkea merkittyjä reittejä pitkin. Vallisaaren maastossa ei voida taata turvallisuutta kaikkialla ja luonto kärsii herkästi, jos siellä kuljetaan pitkin poikin. 
Saaressa on viihtyisät kahvila- ja ravintolapaikat. Omia eväitäkin voi syödä niille varatuilla pöydillä ja penkeillä, jotka on osittain katettuja. Mekin herkuttelimme jäätelöillä ja kupillisilla kuumaa kahvia Satamakahvilassa. :)Aurinkoisia elokuun päiviä kaikille, jos niitä vielä vain piisaisi! Ei ihan vielä luovuteta kesää tulevalle syksylle :)

Kommentit

  1. Todella mukavan näköinen matka teillä ollut Vallisaareen! Mekin olemme ystävien kanssa mietitty jotain muutakuin Suomenlinnaa vaihteeksi, mutta Vallisaarihan näyttää todella kivalta ja sinne pääsisi vielä suoraan lautalla. Teillä tietenkin vielä kätevämpää, että pääsette suoraan omalla purjeveneellä.

    VastaaPoista
  2. Vallisaari on ehdottomasti kokemisenarvoinen ja olet oikeassa siinä, että se on loistavaa vaihtelua Suomenlinnalle, jos siellä on tullut käytyä monesti :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit