Luxemburg

Jos mietitte, miksi blogissa on ollut lähes viikon hiljaista, tässä syy: olimme matkalla Luxemburgissa ja tavoistani poiketen en ottanut tietokonetta matkalle mukaan, koska lensimme pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa. 
Luxemburgiin ei valitettavasti mene Helsingistä suoraa lentoa, ja koska meidän reitti kulki Charles de Gaullen kautta, ruumaan laitetut laukut tuskin olisivat tulleet samaan aikaan meidän kanssa perille määränpäähän ;) Emme viitsineet ottaa sitä riskiä ja karsimme tavarat minimiin.Luxemburgin asukkaista yli 40 prosenttia on ulkomaalaisia. Etenkin portugalista on tullut paljon ihmisiä töihin Luxemburgiin kuten myös Ranskasta ja Italiasta. Luxemburgin hallinnon kielet ovat ranska ja saksa, mutta kansalliskieli on luxemburg. Tiesittekö muuten, ettei sitä kirjoiteta lainkaan? 
Me pärjäsimme englannilla ja minun suurelta osin unhoon painuneella ranskalla koko reissun. 

Luxemburg on erilainen kuin mikään Euroopan muista kaupungeista, joissa olen käynyt. Kaupunki on vehreä ja sen korkeuserot huimaavat. Luxemburgin keskustan halkaisee syvä rotko, jossa kulkee vesiuoma ja joissakin kohti virtaa joki. Kun kulkee siltoja pitkin tai katsoo esimerkiksi näköalatasanteilta alas, voi ihailla korkeita lehtipuita lintuperspektiivistä. Maisemiin ei kolmessa päivässä tosiaankaan ehtinyt kyllästyä!


Majoituimme ihan kaupungin keskustaan ja kaikki nähtävyydet olivat käytännössä kävelymatkan päässä - kuten myös parhaat ostoskadut. 


Le Royal -hotellin palvelu oli ensiluokkaista eikä hotellilla suotta ole viittä tähteä. Muutenkin matka oli superrentouttava ja ihana loppuhuipennus kesälomalle <3Hotellin aamupala oli yksi parhaimmista kohdalleni sattuneista... tarjoilujen tuoreudesta ei oltu tingitty :) 
Tässä ensimmäinen erä matkakuvista ja seuraavaan postaukseen liitän niitä lisää :)

Toivottavasti moni intoutuu tutustumaan Luxemburgiin - se kannattaa epäilemättä!

Kommentit

Suositut tekstit