Luxemburgin matkailuvinkit (osa 2)

Tässä lisää Luxemburgin kuvia, kuten eilen lupasin. Ja muutama hyvä vinkki sinne matkaaville. Laitanpas ne kerrankin oikein numerojärjestykseen :)

1. Puistot

Luxemburg on vehreä kaupunki eikä vihreää väriä nähdäkseen tarvitse edes hakeutua varsinaisesti puistoihin. Korkeat, jylhät lehtipuut kasvavat niin jyrkillä kallioiden reunoilla kuin tasamaallakin. Ja kukkaistutuksia on osattu laittaa ympäri keskustaa! 

Ylläoleva kuva muratista liittyy tunteeseen, joka tulee minulle aina Keski- ja Etelä-Euroopassa matkaillessa: on niin epäreilua, että lämpimässä ilmastossa röykkiöinä kasvavat muratit, monimetriset palmut (Espanjassa) ja tuuheat limoviikunat viihtyvät meillä hädin tuskin edes huonekasveina. Ja jos sitkeän, säännöllisen hoidon avulla saat jonkin noista kesäkaudella kukoistamaan olohuoneessasi, marraskuun tullen puolet lehdistä on takuulla varissut lattialle kuivan huoneilman ja pimeyden kellastuttamina. EPÄREILUA, kun osa ihmisistä joutuu asumaan näin pohjoisessa, grrr...


 2. Pfaffenthalin näköalahissi

Luxemburgin korkeuseroista kannattaa ottaa kaikki irti. Pfaffenthalin näköalahissillä pääsee laskeutumaan yli 70 metriä alaspäin muutamassa minuutissa. Ylhäältä voi ihailla tornitaloja, jotka jäävät rotkon toiselle puolelle ja alas päästessä vastassa on pittoreski katunäkymä sekä kauniit talot joen varrella. Eikä hissikyyti maksa mitään.


3. City Sky Liner Luxemburg 

Uusimpia rakennelmia Luxemburgissa on City Sky Liner, jonka kyydissä pääsee koko kaupungin ylle kymmeneksi minuutiksi seitsemällä eurolla. Sky Linerin hyvä puoli on ehdottomasti se, että kaupungista kokonaisuutena saa kerralla tarkemman mielikuvan. Ei ole ollenkaan huono idea aloittaa turistina oleilua Sky Liner -"ajelulla", koska sen jälkeen osaa liikuskella oikeisiin suuntiin ilman karttaakin.

4. Esch-Belvalin alue

Aivan Luxemburgin lounaisosassa sijaitsee Esch-Belvalin alue, jossa on muun muassa Luxemburgin yliopisto. Me menimme Esch-Belvaliin hyvän ruoan eli ravintola Beeftron perässä. Tänne kannattaa tehdä visiitti etenkin, jos on raffimman industrial-tyylin ystävä! Uudet rakennukset on sommiteltu arkkitehtuurisesti istumaan hienosti vanhaan teollisuusmiljööseen. Ja burgerin ystävien kannattaa toki maistaa Beeftron valikoimasta jotakin.
5. Sofitel

Viides ja tällä erää viimeinen Luxemburg-vinkki on näköalabaari hotelli Sofitellin 8. kerroksessa. Tyylikkäät drinkit tyylikkäässä ympäristössä huikeiden maisemien avautuessa silmien edessä. Jes, Luxemburg! <3 <3


Kommentit

Suositut tekstit