Vappuaaton ajelulla

Vappuaatto valkeni Helsingissä erikoisessa säässä: aurinko on pilkahdellut, välillä pilviharso on aukoton ja jokunen sadekuurokin on saatu. Me lähdimme aamulenkin jälkeen pienelle päiväajelulle Kaivopuiston rannan kautta Esplanadille. Sää oli varmasti saanut osan ihmisistä jäämään kotiin päiväkävelyn sijaan, koska keskustassa oli aika rauhallista - illalla tuskin enää ;) Esplanadin ja Kauppatorin välissä, Mantan patsaan vieressä otin kuvat ilmapallomyyjistä. Monella lapsella on edessään vielä vaikea valinta Spidermanien, Simpsonien, possujen ja kissojen välillä!
Kävimme myös Akateemisessa kirjakaupassa, koska olisin halunnut ostaa Satu Rämön ja Hanne Valtarin kirjan Unelmahommissa (WSOY), joka kertoo siitä, kuinka työelämästä voi tehdä itsensä näköisen ja harrastuksestaan kannattavan työn. En ole suunnittelemassa työpaikan tai alan vaihtoa - en todellakaan! - mutta aina voi löytää jotain uutta näkökulmaa, kun käyttää aikaa kirjallisuuteen.

No, Akateemisesta Rämön ja Valtarin kirja oli loppu, mutta myyjä kirjasi tilaukseni ja saan kirjan noin viikon kuluttua. Lukemisen sijaan tänään on siis tyydyttävä ottamaan päiväunet - mikä sääli köllähtää vapaapäivänä pehmeän sängyn päälle ja tuntea, ettei tarvitse tehdä yhtään mitään! ;)


Kommentit

Suositut tekstit