Berliinin viehätys


Ennen Tanskaan lähtöä oli vuorossa viikonloppu Berliinissä. Matkan tarkoitus oli osallistua Berliinin puolimaratonille (ja niin osallistuimmekin!), mutta ehtiihän parissa päivässä paljon muutakin.

Olen ollut edellisen kerran Berliinissä noin 10 vuotta sitten. Silloin oli muistaakseni lokakuu, vettä satoi ja kaupunki oli harmaa. Tällä kertaa oli varsin toisenlaista!

Etsimme majoituksen mahdollisimman läheltä juoksutapahtuman lähtöaluetta ja hotelliksi valikoitui NH Berlin Aleksanderplatz, jota voi hyvillä mielin suositella muillekin. Itä-Berliini hotellin ympärillä kylpi ilta-auringon valossa, kun saavuimme:Ensimmäisenä aamuna pääsimme heti kuohuviinin ja macaronsien makuun, kun yksi Juoksuringin jäsenistä vietti syntymäpäiväänsä :)


Berliinin kaduilla (kirsikka?)puut olivat kukassa ja sinistä taivasta vasten näky oli upea! Kevätmatkat Keski-Eurooppaan ovat hyvin kannatettavia, jos haluaa päästä tuoksuttelemaan kevätilmaa ennen kuin lämmin ehtii pohjoiseen. Sää voi toki olla arvaamaton, mutta meitä Berliini helli yli 20 lämpöasteella :) Synkähkön maaliskuun jälkeen valoa ja lämpöä osasi arvostaa!

Harmittaa hiukan, kun en ehtinyt kaivaa laukusta kameraa esiin aivan niin usein kuin olisin halunnut ja esimerkiksi yhden kaupungin parhaan ostoskeskuksen Mall of Berlinin sisätilat jäivät kuvaamatta. Pakko kuitenkin mainita, että sieltä löytyy muun muassa mun ikirakkaus Zara Home :)

Mall of Berlin sijaitsee muuten Potzdamerplatzilla ja sen yläkerrassa on lukuisia ruokapaikkoja. Kaksiosaisessa kauppakeskuskompleksissa on varmasti yli sata liikettä, joten mitä Mall of Berliinistä ei löydä, sitä tuskin tarvitsee. Mikäli ei ehdi kierrellä putiikkien perässä ympäri kaupunkia, voi tehdä retken tänne ja välttää pitkät kävelymatkat.Berliinissä on paljon nähtävyyksiä ja monet niistä liittyvät tietysti historiallisista syistä tavalla tai toisella toiseen maailmansotaan (eivätkä näin ollen ole järin mieltäylentäviä). Jos haluaa hahmottaa kaupungin rakennetta ja nähdä lyhyessä ajassa mahdollisimman paljon, on kiertoajelu enemmän kuin suositeltava vaihtoehto. Berliinin kaupunkialue on niin laaja, ettei kenenkään kunto riitä sen kokonaisvaltaiseen katseluun kävellen. Me hyppäsimme sightseeingbussin kyytiin kahdeksi tunniksi juurikin Potzdamerplatzilta shoppailuiden päätteeksi. Hinta taisi olla 15 euroa ja rahalle sai eittämättä vastinetta. Tässä muun muassa Checkpoint Charlie kuvattuna bussin kyydistä:KaDeWe'n tavaratalo jäi ensi kertaan...


...mutta pieniä, hauskoja yksityiskohtia pitkin Berliiniä ehdimme katsella mukavasti :)


Ai niin, ja miten juoksu meni? No, menihän se :) Ei mitään kovaa vauhtia, mutta kaikki 21,1 kilometriä taittuivat juosten ja mieleen jäi iloiset muistot!


Kommentit

Suositut tekstit