Viikonloppu Oslossa

Talviloma alkoi ja hauskasti alkoikin! Lensimme heti lauantaiaamuna Finnairin lennolla Osloon, jossa olimme ennen kymmentä aamulla paikallista aikaa. Tarkoitus ei ollut lähteä vain shoppailu- ja turisteerausreissulle, vaan haimme meille Oslosta oman ranskanbulldoggin pennun: prinsessakoira Lilianin <3 <3


Ennen kuin koira oli sylissä, ehdimme silti käydä monessa kivassa paikassa ja tässä raporttia niistä vinkiksi muille Oslon kävijöille!

Ensiksikin jumituimme Oslon rautatieasemalle, johon juna lentoasemalta tulee noin vartissa. Rautatieasemalla oli monenlaisia kauppoja. Yksi niistä oli Kremmerhuset:Kaktukset ovat edelleen in ja pinnalla. Niitä näkyi keraamisina Kremmerhusetissa ja ihan aitoinakin asetelmina esimerkiksi monen vaateliikkeen somistuksissa.
Hegdehaugsveien 36:ssa sijaitsi lastentarvikkeita, leluja ja juhlakoristeita myyvä Sprell. Se oli kiva paikka ja jos sisustusmieli on yhtään lapsellinen, kannattaa poiketa.
Muutama kortteli ylöspäin Sprellistä on House&Cottage, joka on varmasti kaikkien Granit-liikkeiden ystävien mieleen. House&Cottagen tuotteissa oli maanläheisiä sävyjä, metallia ja kuparin vivahteita. Hintatasokaan ei ollut kovin huima.Oslon hintatasossa yleisesti on sellainen jännä juttu, että ruoka (hampurilainen ravintolassa maksoi 40e) ja juomat (lasi valkoviiniä n. 15e) ovat varsin kukkarollekäyviä, mutta sisustusjutut ja vaatteet monilta osin samanhintaisia kuin Suomessa.

Matkaseurani on hulluna macaronseihin ja niitä kävimme hankkimassa "huokeaan" 3 euron kappalehintaan :D
Ja mitä muuta kahdessa päivässä ja yhdessä yössä ehti nähdä? Oslon keskustan puiston lumon, kauniita kadunkulmia, kaupungintalon ulkoseinien puuveistokset saagoineen sekä sisäpuolen upeat seinämaalaukset, näyteikkunoita ja vaikka mitä! (Osin kiitos kuuluu paikallisoppaallemme Kristiinalle, joka ehdotti esim. kaupungintalon sisällä pistäytymistä.)
Sunnuntain ratoksi matkasimme metrolinja 1:lle Holmenkolleniin ihailemaan Osloa yläviistosta :) Matka kesti noin 20 minuuttia ja rata mutkitteli hienojen asuinalueiden läpi. Holmenkollenin pysähdyksen jälkeen jatkoimme vielä kolmen pysäkin verran metroradan loppuun asti ennen kuin siirryimme toisen puolen laiturille ja nousimme kaupungin keskustaan palaavaan metroon. Holmenkollenin pysäkin läheisyydessä on viihtyisä Holmenkollen restaurant, jossa kannattaa käydä päiväkahvilla tai lasillisilla, istua suurissa nojatuoleissa ja katsella hirvenpäitä. Alppitunnelmaa! ;)

Hotellimme sijaitsi Parkveien 4:ssa. The Apartments Companylla on toimivia huoneistoja kohtuulliseen hintaan. Huoneet olivat siistejä, kaikilla keittomahdollisuuksilla varustettuja ja makuusopeissa pehmeät sängyt.

Auringonlaskiessa palasimme lentokentälle, saimme Lilianin kainaloomme ja kotimatka sujui hyvin koiran istuskellessa kuljetuslaukussa matkustamon jalkatilassa. <3

Kiitos matkaseurasta L! <3 Lilianista kuulette varmasti pian lisää...

Kommentit

Suositut tekstit