Vuotuinen Harakka Tours eli retkipäivä ystävien kanssa

Olen ehkä teille jossain postauksessani kertonutkin, että meillä on kolmen ystäväni kanssa jokakesäinen perinne tehdä päiväretki vuorovuosina joko Fiskarsiin ja Tammisaareen tai vaihtoehtoisesti Porvoon suuntaan. Retken aikana shoppaillaan, syödään ja vaihdetaan kuulumisia. (Harakka Toursin nimi johtuu siitä, että meitä neljää yhdistää innostus kaikenlaisia kiiltäviä koruja kohtaan - aivan kuten harakoita.)

Tänä vuonna retki suuntautui Tammisaareen ja Fiskarsiin. Jonain vuonna olemme ajaneet lounaalle Hankoon asti, mutta koska Hangon shoppailutarjonta on lähes olematon (korjatkaa Hangon hyvin tuntevat, jos olen väärässä!), päätimme jättää sen väliin.

Minä olen Tammisaaressa ehtinyt viime aikoina vierailla useamminkin, mutta muille "harakoille" Popana ja muut Tammisaaren putiikit olivat uudempia tuttavuuksia - tämä siksi, että aiemmin, kun olemme menneet Hankoon asti, paluumatkalla Tammisaaren sisustusliikkeet ovat olleet useimmiten jo kiinni. Nyt kierros alkoi Tammisaaresta eikä aukioloaikoihin liittyvää ongelmaa ollut! Ymmärrän kyllä hyvin, ettei pikkukaupungeissa kaikkia kauppoja kannata pitää auki iltamyöhään asti.

Syksyinen sää ja pikkuhiljaa pimenevät illat ovat saaneet minut taas haikailemaan tunnelmavalojen perään. Popanasta löytyikin ihana lamppuvalosarja, jossa on kiharaiset led-valolangat lasilamppujen sisällä. Led-valot hohkaavat lämpimän väristä valoa ja tekevät keittiöön kauniin loisteen. Popanassa sama lamppusarja oli kivasti esillä lasilyhdyn sisällä.Ja oli liikkeessä muutakin valaistusta pimeän syksyn varalle tarjolla! Popanan nettikaupastakin näitä voi ihailla ja himon iskiessä hankkiakin, jos ei Tammisaareen asti ole muuten matkaamassa: http://kauppa.popana.fi/category/37/koristevaloKesän taittuminen syksyyn näkyi myös kukkakauppojen tarjonnassa. Tekisi jo kovasti mieli laittaa jotain syksyisempää kasvia parvekkeellekin, mutta koska krassit ja pelargoniat ovat vielä kovassa kasvussa ja täydessä voimissaan, syysjutut saavat odottaa.

Nämä kuvat otin Blomsterhörnanin edestä Erottajankadulla. Maltillisten hintojen kukkakauppa muuten!

Fiskarsissa söimme Kuparipajassa (http://www.fiskarsvillage.fi/fi/ruoka_ja_majoitus/ravintola/ravintola-kuparipaja), jonka maalaisbuffet ei pettänyt. :) 


Kun kotona vielä odotti etanat ja vuohenjuustosalaatti iltapalaksi, hauska Harakka Tours -päivä oli myös kulinaristisesti oikein onnistunut! :) 


Ensi vuotta odotellessa - silloin onkin Harakka Toursin 10-vuotisjuhlavuosi, jos onnistuimme oikein laskemaan...

P.S. Tänään pistäytyi kylässä eräs toinen ystäväni, joka toi myöhästyneet syntymäpäiväonnittelukukat. Kauniit krysanteemit ja kortti toivat juhlamieltä ja iloa iltaan, vaikka syntymäpäivästä on jo tovi <3 Kiitos J!

Kommentit

Suositut tekstit