Pihlajanmarja-aika

Kalenteri on kääntynyt jo pitkälti elokuun puolelle, mutta meillä eletään vielä kesäloman viimeisiä päiviä ihan lökölomafiiliksissä. Meidän kotikaupungissa koulut alkavat vasta ensi viikon tiistaina ja minullakin on vain kolme "rivakampaa" työpäivää tiedossa maanantaista eteenpäin ja sitten edelleen puolitoista viikkoa muutamaa kokouspäivää lukuunottamatta vapaata. Tai ehkä teen joitakin suunnitelmia syksyn varalle siinä vaiheessa, mutta niitäkin voi hyvin valmistella kotoa käsin. Pitkä kesäloma on ollut i-h-a-n-a. Kun ihmisellä on riittävästi vapaata, lomapäiväistä katoaa suorittaminen ja pakkoehtiätekemäänainakinnämäjutut-tunne. Päivien voi antaa kulua omalla painollaan ilman töihin paluun paniikkia. Ja voitte uskoa, että meillä on nukuttu niin päiväunia kuin kokonaisia aamupäiviäkin, jos yöunta on riittänyt! <3

Ulos kun kurkkaa, huomaa syksyn kolkuttelevan ovelle. Mikä määrä pihlajanmarjoja puissa on! Äiti oli tänään meillä sillä välin, kun minä kävin lenkillä (huh, mikä romu kunto...) ja hän oli yhdessä tyttöni kanssa käynyt keräämässä pari terttua pihlajanmarjoja. Iltapäiväkahvin lomassa alkoi sitten marjojen pujottelu ompelulankaan. 

Tyttö teki kaulakorun. Äitini nuoruudessa maaseudulla tällaiset korut olivat kuulemma muotia parempien puutteessa :)


Minä keksin kaivaa kaapista Pentikin vanhan lasilyhdyn ja sujauttaa sen sisään yhden pihlajanlehden ja tehdä sitten lasin ympärille ketjun marjoista. Marjapunoksia voi tietysti kieputtaa ja sitoa vaikka minkä muotoisten lyhtyjen ja lasipurkkien ympäri! 
Kukat ostin kotiinpaluun kunniaksi (oltiin New York -matkan jälkeen vielä viisi päivää mökillä) eilen niinkin eksoottisesta paikasta kuin Citymarketista :) Kimppu oli tarjouksessa ja teki mieli piristää kotia, kun nyt ei heti ole lähtöä mihinkään. Leikkokukkien hinnat Suomessa ovat yleensä tosi korkeita Keski-Euroopan hintoihin verrattuna, mutta pihlajanmarjat ainakin ovat ilmaista iloa :)

Muuten kodin kunnossapitotoimet ovat olleet kirpputoritavaroiden kasaan haalimista, sillä varasimme siskoni kanssa viikkokirppispöydän ja kaikki pitäisi olla huomiseen mennessä hinnoiteltuna ja siisteissä pinoissa. Siivouspäivä näyttäisi olevan jälleen 27.elokuuta (www.siivouspaiva.com) ja jotain kai voisi silloinkin yrittää viedä katukirpparille kierrätettäväksi. Sitten saisi kellarin taas kuntoon!

Reipasta arkeenpaluuta kaikille teille, joilla se myös alkaa olla edessä!
Kommentit

Suositut tekstit