New York, New York! (fiilistelyosa 1)


Viikko lomaa New Yorkissa takana, ajatukset edelleen aikaerosta sumeana eikä päässäni ole mitään käsitystä, missä järjestyksessä kaikesta koetusta kannattaisi kirjoittaa. Aloitan nyt joka tapauksessa jostain ja kun silmät painuvat kiinni, homma jatkuu siitä kohti huomenna :) Osa tavaroistakin on vielä purkamatta ja tuliaiset lojuvat siellä täällä...

New York on niin valtavan täynnä näkemistä ja tekemistä, että viikkoa lyhyemmäksi ajaksi en ehkä Suomesta käsin sinne lähtisi. Lensimme Icelandairilla Reykjavikin kautta ja lennot sujuivat kumpaankin suuntaan ongelmitta. Matka-ajaksi tuli Islannin välilaskun kanssa 11 tuntia, joten siinäkin mielessä matkapäiviä on kiva varata vähän normaalia Euroopan kaupunkilomaa enemmän, ettei puolet ajasta mene aikaerosta toipumiseen. New York kylpi kuumuudessa ja 30 astetta sai meidät hiestä märiksi jo muutaman korttelin kävelyn jälkeen joka aamu. Parina päivänä satoi jonkin verran vettä, mikä teki ilmasta hetkeksi hieman helpomman hengittää. Shoppailun helle sai kuitenkin tuntumaan entistä enemmän luksukselta myös ilmastoitujen liiketilojen vuoksi! ;)
Hotellimme sijaitsi Midtownissa, mikä vaikutti siihen, ettei metroa tarvinnut käyttää jokaisella retkellä, jonka teimme. Kävelykilometrejä kertyi kiitettävästi ja terve itsesuojeluvaisto pisti minutkin vaihtamaan kiilapohjasandaalit lenkkareihin jo ensimmäisenä kokonaisena päivänä. Illallisilla pääsin sentään mekkojen ja kevyempien kenkien käyttäjäksi! ;)

Puhelin on pullollaan kuvia nähtävyyksistä ympäri kaupunkia, mutta puran niitä vasta huomenissa koneelle, koska silmissä vilisee jo nyt väsymyksestä johtuen riittävästi... Siksi siis ensin shoppailusta :)

Ehdin tietysti poiketa viikon aikana useammassa kymmenessä kaupassa eripuolilla Manhattania, mutta ajattelin vinkata tähän muutaman paikan, jotka olivat eniten oman makuni mukaisia.

Ensimmäisenä eteen osui Anthropologien liike 5th Avenuella (www.anthropologie.com). Siellä on kivoja vaatteita, kosmetiikkaa ja alakerrassa Home-osasto. Hintatasoltaan Anthropologie ei ole halvimmasta päästä, mutta etenkin fiilistellä kannattaa! Home-osaston hinnat ovat vaatteita siedettävämpiä.


 Minä hankin Anthropologiesta pari salaatti-/iltapalalautasta ja keittiöpyyhkeen. Ensimmäisenä päivänä kävimme myös Century21:ssa, jonka suurin myymälä tai oikeammin tavaratalo on Church Streetillä WTC-muistomerkkejä vastapäätä. Century21 on merkkivaatteiden ja -tuotteiden outlet, jossa etenkin hyvien vaatelöytöjen tekeminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä täyteenahdettujen rekkien, vaikeasti hahmotettavan järjestyksen ja pitkien sovituskoppijonojen vuoksi. Laukkuosasto ja kosmetiikkapuoli ovat helpomminlähestyttäviä, joten niistä kannattaa aloittaa. 

Victoria's Secretia ja Macy'sia ei tietenkään voi myöskään jättää väliin tässä kaupungissa. Victoria's Secretin valikoimiin kuuluu Jenkeissä alusvaatteiden lisäksi myös muun muassa urheiluvaateet ja päädyinkin hankkimaan mm. uudet juoksutrikoot sieltä. Suomen pienet VS:n liikkeet ovat kuin miniatyyriversioita New Yorkin vastaaviin verrattuna. :DMacy's ei ehkä niinkään tehnyt minuun isoa vaikutusta, vaikka oppaat sitä poikkeuksetta ylistävät. Kyllä maailman vanhimmilla liukuportailla (puiset!) kannattaa silti käydä ajalemassa kokemuksen vuoksi. :)5th Avenuella on sen sijaan vaateliike Charming Charlie (http://stores.charmingcharlie.com/ny/newyork/), josta tykkäsin itse kovasti! Koruja, laukkuja ja astioitakin siellä oli. Sopiva hintataso ja myymälä järjestetty väreittäin niin, että omat suosikkivärit vaatteissa oli helppo poimia tarkastelun kohteeksi.Viikon paras shoppailukohde oli Brooklynin puolelta sunnuntaiaamupäivällä löytynyt käsityöläisten ja taiteilijoiden markkinapaikka. Lonely Planet ohjaili Brooklyn Flealle, mutta tämä ei osunut samaan kortteliin, josta LP kertoi -Williamsburgin kaupunginosaan kuitenkin (valitettavasti en muista tarkkaa osoitetta, mutta jos joku kiinnostuu, voin antaa ohjeet, miten paikan löytää!). Tarjolla ei myöskään ollut mitään tavallisen torin tuotteita kuten hedelmiä, vihanneksia tms. vaan kyse oli taiteilijoiden tilasta.Parin korun lisäksi osa Brooklynia tuli kotiin myös taulun muodossa. :)Shoppailumahdollisuuksista  ja toinen toistaan upeammista nähtävyyksistä huolimatta New Yorkin paras puoli on sen suvaitsevaisuus ja ihmisten erilaisuus. Vaikka matkavaatteiksi kaivaisi kaapistaan kaameimmat kasarihirvitykset, jättäisi hiusharjan ja kaikki meikit kotiin, peräänsä tuskin saisi yhtäkään pitkää katsetta. New Yorkissa ihmisten tyylit ovat niin laajalta skaalalta, etten keksi mitään, millä joukosta erottuisi. Ja se on hyvä! Kaikki kukat saavat kukkia rauhassa - oli ihminen sitten minkä tahansa kokoinen, näköinen, maalainen tai ikäinen <3 I love New York!

(Tarina jatkuu huomenna...)

Hyvää yötä! :)

Kommentit

Suositut tekstit