Me ollaan kotona!

Voihan putkiremontti! Tuo yhdyssana saa monen suomalaisen ihon vilunväreille ja näiden kuukausien jälkeen ymmärrän entistä paremmin, mistä kauhunsekaiset ajatukset kumpuavat. Vielä loppukesästä suhtauduin rennosti tietoon siitä, että koko syksy tulisi viettää evakossa. Mikäs siinä - väliaikaiset majoituspaikat olivat tiedossa ja remonttisuunnitelmat selkeät.

Voin jo nyt paljastaa, että tämä tarina kuuluu niihin tuhansiin "loppu hyvin, kaikki hyvin" -kertomuksiin, mutta ei syksy aivan tuosta vain ohi vilahtanut. Olen viimeisten kuukausien aikana ymmärtänyt yhä paremmin, kuinka tärkeä paikka oma koti ihmiselle on <3 

On aivan eri asia olla ystävällinen, ymmärtäväinen ja hyvä läheinen muille, kun välillä pääsee hengähtämään omaan valtakuntaansa, joka oven ulkopuolelle saa suljettua koko muun maailman. Tai ehkä minä olen vain sitä ihmistyyppiä, joka kaiken sosiaalisuuden vastapainoksi kaipaa myös yksinäisyyttä. 

Toinen tärkeä havainto liittyy omassa kodissa vallitsevaan päätösvaltaan: voit laittaa tavarasi juuri sinne, mihin mieli tekee tai (tämä on tärkeää!) jättää laittamatta. Kai sitä jotenkin vain tarvitsee sopivan illuusion siitä, että voi päättää asioista ja hallita maailmaansa, vaikka kyse olisikin vain 58 neliömetristä.

No mutta! Näistä ajatuksista voin kirjoitella ja kertoilla vielä myöhemmin lisää, mutta nyt remontoiden kodin kuvien kimppuun. Ensin keittiö:


Keittiön ja eteisen välistähän poistettiin pätkä seinää, 70-luvun kalusteet vaihdettiin ja lattia uusittiin. Katto ja seinät myös maalattiin. Voitte kuvitella, kuinka hurjan paljon toiminnallisempi 2010-luvun versio edeltäjäänsä verrattuna on! Induktioliesi saa veden kiehumaan ennen kuin on kunnolla ehtinyt laskea kattilaa levylle, laatikoita ei tarvitse ränkätä vaan ne hiljalleen painuvat kiinni itsestään jarruttaen ja työtasokin on nykyajan ihmiselle sopivalla korkeudella. 

Tapetiksi valitsin ihan vain sen kuosin, mikä omia silmiä sillä hetkellä eniten miellytti! Nyt meidän keittiössä voi oleilla kesäkukkien keskuudessa vuoden synkimpinä kuukausinakin. Kylpyhuoneessa puolestaan kylvetään auringonkeltaisessa värissä kesät talvet! Seinät ja kalusteet ovat vitivalkoiset, mutta lattia, suihkun tehostelaatat ja vessan lavuaarin tausta toistavat auringon säteiden väriä.
Olohuoneeseen remontti ei yltänyt muuten kuin television pistokkeen siirtymisen verran. Kun asiaan sai vihdoin viimein vaikuttaa, päätin siirtää sohvan toiselle seinustalle niin, että sohvalla istuessa saa nyt suoran näköyhteyden keittiöön. Se on mukavaa, jos keittiössä sattuu kokkamaan samalla, kun vieraat istuskelevat olohuoneessa. Ensimmäiset ystävät ovatkin jo tulossa huomenna kylään katsastamaan kodin nykykuntoa! :) 


Kodin loppusiivouksessa oli kova työ, kun kaikki remonttipöly piti saada taltutettua. Nyt tavarat ovat suurimmaksi osaksi paikoillaan ja vain pari laatikollista keittiötavaroita etsivät vielä omia säilytystilojaan. Saattaa olla, että osa niistäkin lähtee vielä kellarin väliaikaissäilytyksen kautta kiertoon.Tänään ehdin jo leipoa ensimmäisen kerran uudessa keittiössä! Tiikerikakusta ei ehkä tullut maailman upeimman näköinen, mutta hyvältä se maistuu ja omassa kodissa, kynttilöiden valossa sillä on ihana herkutella <3 

Meille saa nyt joulu tulla!remontti- ja kotiinpaluuterkuin, 

AnnaKommentit

 1. Onpas kiva että saitte ennen joulua valmiiksi. Mitä yleensä olen kuullut on että putkiliikkeet ovat tehokkaita ja saavat yleensä remontit valmiiksi etuajassa. Upea tuo tapetti keittiössä!

  VastaaPoista
 2. Meillä on tulossa putkiremontti kuukauden päästä. En haluaisi lähteä evakkoon, mutta emme myös voi asua kotona. Induktioliesi lämmittyy todella nopeasti, se meille myös tulee. http://www.elasticpipe.fi/

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että teidän putkiremontti onnistui. Meidän olisi tarkoitus vanhaan taloon tehdä perusteellinen putkiremontti. Luultavasti tämä tarkoittaisi kaiken putkiston uusimista ja tämän myötä remontoitavaa olisi tulossa paljon. Aluksi luultavasti on aloitettava putkistosuunnittelusta ja muista kartoituksista ennen kuin voimme urakoitsijaa miettiä. Luultavasti mekin joudumme väliaikaista majoitusta miettimään. https://www.teollisuuspalvelutenkanen.fi/palvelut/mekaaninen-ja-prosessisuunnittelu

  VastaaPoista
 4. Hei, olipas mielenkiintoinen kirjoitus veneretkestänne. Olemme myös suunnitelleet venematkaa Maarianhaminaan ja Ahvenanmaalle. Todella kauniita kuvia Ahvenanmaan satamasta, matkakuume vain kasvaa! Kesän veneilykausi alkaa olla tältä vuodelta ohitse ja perämoottorit kannattaa kuulemma huoltaa merkkihuollossa, kuten esimerkiksi Honda perämoottorihuollossa. https://www.venetelakka.net/palvelut/myynti/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit