Pariisissa, päivä 2

Jos haluaa nähdä Pariisin yläilmoista, mutta ei ole kiinnostunut jonottamaan tuntitolkulla Eiffel-torniin, suosittelen lämpimästi Tour Montparnassea. Sen juurelle pääsee kätevästi metrolla, kun jää pois Montparnasse Bienvenue -asemalla. Ylhäältä näköalatasanteelta koko Pariisi levittäytyy silmien eteen!

Tour Montparnasse on auki joka päivä ja sen kattoterassilta voi kirkkaalla ilmalla nähdä jopa 40 kilometrin päähän. 


Metro on kätevä kulkuväline Pariisissa, vaikkei taksien hinnatkaan päätä huimaa. Pariisin metro on kuitenkin itsessään kokemus (ei luksus sellainen!) ja etenkin Montmartren alueen metropysäkkien suuaukot ovat koristeellisia ja näkemisenarvoisia. Vaikka metrokartta saattaa ensisilmäyksellä näyttää sekavalta, suunnistaminen on helppoa, kun vain pitää mielessään linjan numeron ja aseman, jonka suuntaan on matkustamassa. Metrojen vuorovälit ovat vain muutamia minuutteja.
Maisemien jälkeen siirryimme ostoskatujen varteen St-Honoren alueelle. Monen liikkeen sisustuksessa näkyi kevät ja pääsiäisen aika. Villeroy&Bochin näyteikkuna oli yksi kauneimmin laitetuista:Champs-Elyseellä pistäydyin Zara Homessa, jonka tuoksumaailmasta en saa koskaan tarpeekseni. :)  Aamulla ehdin ottaa kuvat hotellin aulan kukka-asetelmista :) Pääsiäistunnelma on täällä!Kommentit

Suositut tekstit