Kukkaruukku vanhasta kirjasta

Toisinaan on aina pakko tehdä uhkarohkea yritys ja pyrkiä tekemään asiat niin kuin Strömsössä! :) Tällä kertaa katselin videota https://svenska.yle.fi/artikel/2016/11/02/tio-pyssel-att-gora-av-boksidor, jossa vanhasta (huonosta) kirjasta tehtiin kukkaruukku - pakko sitä oli itsekin yrittää ;) 

Strömsön videoissa on usein se vika, että ideoiden toteuttamiseen tarvitaan joko erityistaitoja kuten neulomis-, virkkaus- tai puutyöosaamista tai sitten kalliita tarvikkeita. Oletteko tutkineet, mitä esimerkiksi suihkutettavat maalit maksavat? Jos haluaa vain huvikseen väkertää jotain pientä kivaa, on toivottavaa, ettei tarvitsisi hankkia yli 20 eurolla tarvikkeita vaan että tykötarpeet löytyisivät mieluummin kotoa valmiina. 

Tämän idean toteuttamiseen ei tarvittu kuin vierailu vanhempieni luona: äidin kirjahyllystä löytyi vanha, tarpeeton kirja ja isän työkalupakista mattoveitsi. Alumiinifoliota ja liimaa oli omassa kaapissa. 
Ensin kirjasta piti leikata sivujen keskiosia pois niin paljon, että kirjan sisään tuli "kuoppa". (Varautukaa siihen, että tämä vaihe vie aika kauan, jos käsillä on paksu kirja ja hikikin voi nosta otsalle.) En itse jaksanut leikata sivuja ihan koko kirjan paksuudelta, mutta sen verran syvän kolon tein, että kukkien juuret ja multa mahtuivat hyvin piiloon. Roskaa tulee ja seuraavaksi kannattaa miettiä, mitä muuta kirjan sivuista voisi askarrella... Kun sivut on viilletty, reunat liimataan yhteen ja lopuksi kirjan sisusta vuorataan foliolla niin, ettei kasteluvesi pääse valumaan kirjaan. Tietysti kirjaruukkuun kannattaa ehkä valita kasveja, jotka eivät tarvitse mahdottomasti vettä niin tulvan riski on pienempi. Minä istutin kirjaan kaksi kaktusta ja kaksi vehkaa. En halunnut, että folio näkyy ruukun reunoilta, joten laitoin keltaista "heinää" kasvien ympärille. 
Lopputuloksesta tuli kiva ja ehkä jopa hienompi kuin Strömsön videolla ;) Tässä kuvat vertailun vuoksi!

1) Strömsön versio (kuva: https://svenska.yle.fi/artikel/2016/11/02/tio-pyssel-att-gora-av-boksidor)

En bok med en succulent plantering i sig.

2) Oma tekele: 


Onnistumisen iloa!

Kommentit

Suositut tekstit