Vene-elämää vesisateessa ja sen jälkeen


Eilinen kului täällä Sandhamnissa sadetta pitäen ja tuulelta suojautuen. Vettä tuli ajoittain aivan kaatamalla! Oli hyvää aikaa nukkua päiväunet ja kuunnella, kuinka tuuli ujelsi purjeveneiden mastoissa. Söimme illallista Sandhamnshotellin ravintolassa ja illallisen aikana sää alkoi jo vähitellen kirkastua. Hyvä niin, koska sateen jatkuessa pidempään veneily muuttuu jatkuvaksi vaatteiden kuivattamiseksi eikä tilannetta täällä helpottanut yhtään se, että pyykkituvan kuivausrumpu on rikki ja ripustettavana oli myös kaksi koneellista pyykkiä – siinä kohtaa isommassakin veneessä saa jo alkaa käyttää mielikuvitusta :D 


Tänään aamulla kuin taikaiskusta aurinko paistoi jälleen ja taivaalla näkyi vain valkoisia poutapilviä. Puoleenpäivään mennessä satama oli jo melkein täynnä veneitä (en edelleenkään ymmärrä, mistä niitä yhtäkkiä pamahti tänne kymmenittäin!) ja yhteysalukset tuovat koko ajan lisää ihmisiä sataman toisen puolen laituriin. Tunnelma on aivan erilainen kuin eilen: ihmisiä liikkuu joka puolella, ravintoloihin ei saa enää illaksi varattua pöytää ja bändi virittelee soittimiaan Sandhamnshotellin eteen pystytetyllä ulkoilmalavalla. Taitaa olla melkoinen bileilta edessä monella tänne tänään saapuneella! Sandhamn on todellakin maineensa veroinen viikonlopunviettopaikka.
Me teimme kävelyretken satamasta luoteeseen. Siellä on superidyllinen puutalojen keskittymä, jonka läpi pääsee kävelemään uimarannalle. Talojen pienillä pihoilla kasvaa vanhoja runkoruusuja, pelargonioita ja orvokkeja ruukuissa sekä lukemattomia muita kukkia sekä luumu- ja omenapuita.
Illallista kokkaamme tänään omalla veneellä, koska myöhästyimme ravintolapöydän varaamisesta. Toisaalta ravintolaruokaa on tullut viimeisen puolentoista viikon aikana syötyä niin paljon, että ajatus itsetehdystä ruoasta on harvinaisen houkutteleva.
Huomenna suunnitelmissamme on suunnata Suomeen ja suoraan Turkuun, koska vene vaatii pientä huoltoa. Luulen, että viherkasvit kiittävät tästä ajatuksesta, sillä ne ovat odotelleen vettä jo lähes kaksi viikkoa. 
Veneilyterkuin, Anna
P.S. Jos Sandhamnin haluaa tulla näkemään ja kokemaan itse, on hyvä muistaa, ettei oman veneen puute ole mikään este. Tänne pääsee Tukholmasta kätevästi yhteysaluksella (kolmanneksi viimeisessä kuvassa näkyy yksi alus) ja majoittua voi vaikkapa Sandhamn Seglarhotellissa. Äveriäimmät Sandhamnin vieraat näyttivät tosin lentävän tänne viikonlopuksi helikopterilla - kukin tyylillään ;) 
(Teksti kirjoitettu 6.7.2019)

Kommentit

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kivalta näyttää nuo pihojen runkoruusut. Tuonne voisikin ensi kesänä mennä veneellä. Toivottavasti tulisi hyvä kesä, että ehtii kunnolla käydä veneilemässä. https://ranturi.fi/venetelakat/

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä, kiitos kun jaoit kertomusta teidän reissusta. Meidän tuttu kovasti haaveilee omasta veneestä. Hän kertoi, että on kovasti miettinyt, mitä asioita tulee ottaa huomioon, kun semmoisen hankkii. Esimerkiksi, kuka tekee nostot veneille, jos ei itseltä löydy siihen välineitä tai taitoa. Meidän paapalla aikoinaan oli vene, mutta kyseessä oli todella pieni vene jolla ei suuremmille vesistöille lähdetty. https://www.gripmarine.fi/veneiden-nostot-ja-laskut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit