Kotiinpaluu ja kotiolojen merkittävät plussat

Veneily ja merimaisemat ovat vahvasti vielä mielessä, vaikka tulimmekin eilen kotiin. Vene tarvitsee hieman huoltoa, koska sadevesi meinaa löytää tietään sisään keskikabiiniin jostain tuntemattomasta syystä. Katsoimme parhaaksi tulla suorinta reittiä Sandhamnista takaisin kotisatamaan ja antaa vene S-Marinin miesten osaaviin käsiin niin, että saamme sen taas kuntoon. Kotimatka olikin melkoinen humaus! Lähdimme Sandhamnista Ruotsin aikaa 8.30 ajamaan kohti Maarianhaminaa, jossa teimme lounaan mittaisen pysähdyksen. Siitä sitten yhtä kyytiä Turkuun asti, jossa olimme Suomen aikaa 16.50. Sen jälkeen tavarat veneestä autoon ja puolentoista tunnin ajo kotiin. Arvatkaa, ehtikö mieli seurata mukana, kun aamulla oli herännyt Sandhamnin satamassa ja illalla sai painaa päänsä tyynyyn omassa sängyssä - ei muuten ehtinyt!

Tässä vielä matkalta muutama kuva:
Veneilyretkemme jatkuvat, kun Sunseeker on huollettu, mutta aikaisintaan loppuviikosta, koska ennen sitä on kaikenlaista muuta puuhaa. Vaikka veneily on huippuharrastus, kotiin tultua sitä kuitenkin tunnistaa myös kotiolojen hyvät puolet huomattavasti tarkemmin kuin ennen matkaa. Tässä niistä muutama lueteltuina:
- toimiva netti (satamien nettiyhteydet ovat hitaista hitaimpia lähes kaikkialla)
- oma suihku, jonka vieressä ei samaan aikaan ole pesulla kukaan muu
- vaatekaappi, jonka hyllyt ovat yli 30 cm leveitä ja hyllyjä on yli kolme
- tasainen lattia, joka ei liikehdi, vaikka puolisosi tekisi haarahyppyjä vieressäsi 
ja
- vessa, jossa saa käydä niin usein kuin haluaa ilman, että kukaan tiedustelee, voisitko pääsääntöisesti käyttää jotain toista vessaa (veneiden likavesisäiliöillä on tapana täyttyä eikä kukaan rakasta niiden tyhjentämistä)

Ja jos joku vielä luulee, että veneessä elämä on aina tip top, voin yhdellä kuvalla korjata sen harhaluulon:


Veneessä sisääntulijaa tervehtii yleensä älytön kasa kenkiä, jotka eivät millään tunnu oppivan tietään kenkäkassiin, vaikka sellainenkin kasan vierestä löytyisikin. Mutta kukapa meistä ei tuntisi vähäisen säilytystilan ja liiallisen tavaran synnyttämää problematiikkaa - ja itsekin myönnän, että jokaiselle reissulle tulee aina pakattua liikaa vaatteita mukaan. Samoilla verkkareilla tulee kuitenkin vietettyä suurin osa lomapäivistä.

Mutta siis ihanaahan veneily on ja tiedän, ettei taaskaan mene monta päivää, kun mieli alkaa kaipailla suolaisen veden tuoksua, aaltojen loputonta liikettä ja kotoista tunnelmaa, kun meistä jokainen vähän väliä etsii jotain kadonnutta tavaraa veneen eri osista... "Kulta, katsotko, onko mun aurinkolasit siinä hytin pöydällä?" <3

Aurinkoista iltaa toivotellen, Anna

Kommentit

Suositut tekstit