Päiviä ja ihania iltoja Tukholmassa

Taisi käydä niin, että me todellakin toimme auringonpaisteen mukanamme Tukholmaan, sillä heti toissaillasta asti olemme saaneet nauttia kauniista säästä. Sääli sinänsä, että matka Tukholmaan taittui pilvisellä kelillä, sillä valokuvat jäivät kovin synkännäköisiksi. 

Olemme nukkuneet täällä nyt kaksi yötä ja ehtineet viettää Tukholmassa lähes kaksi kokonaista päivää. Aamut ovat alkaneet minun osaltani juoksulenkeillä Djurgårdenin kauniilla rantapoluilla, sillä Wasahamnen, jossa veneemme on, sijaitsee aivan Skanssenin vieressä. Turistille sataman sijainti on muutenkin erittäin otollinen, sillä muutaman sadan metrin päässä on Gröna Lundin huvipuisto ja toisella puolella satamaa taas Wasalaiva, Junibacken ja Nordiska Museet. Kauas ei siis nähtävyyksien perässä tarvitse kävellä!

Tyttöjen toivomuksesta (meillä on matkassa myös pikku-C:n ystävä) vietimme eilisen iltapäivän Gröna Lundissa. Minä en huvipuiston laitteista ja niiden kieputuksista välitä, mutta olihan paikka toki kaunis, tunnelma iloinen ja kukkaistutukset hienosti toteutettuja. 
Tänään kävimme katsomassa Vasalaivaa. Se sopi hienosti tähän merihenkiseen menoon, joka meidän elämäämme muutenkin nyt leimaa. Käsittämätöntä, miten hienosti 1600-luvulta peräisin olevan laiva on säilynyt ensin meren pohjassa ja sitten 1960-luvulta asti museoituna! Museossa on esitelty monipuolisesti 1600-luvun elämää ja laivan rakentamiseen, uppoamiseen ja sen ylösnostamisen jälkeiseen restaurointiin liittyviä yksityiskohtia. Seuraavissa kuvissa näkyy Vasalaivan pienoismalli, johon on tehty myös oikeassa mittasuhteessa olevat purjeet: 


Museoreissun jälkeen kävelimme Strandvägenia pitkin aina NK-tavaratalolle asti ja katselimme kaupunkia siltä suunnalta.Tukholmassa riittää katseltavaa vaikka kuinka, mutta pakko myöntää, että itse olen nauttinut täällä ollessamme kaikista eniten iltakävelyistä sataman lähistöllä, merimaiseman katselusta ja rennosta tunnelmasta, joka koko Djurgårdenin aluetta leimaa. Veneemme on peräparkissa niin, että takaosan sohvilla istuskellessa voi ihailla niin merta, Djurgårdeniin tulevia ja sieltä poislähteviä yhteysaluksia kuin taustalla häämöttävää Södermalmin kaupunginosaa. 


Tulevana sunnuntaina koko Wasahamnen ja Tukholman edustan merialue on muutaman tunnin ajan suljettuna, kun täältä starttaa Gotland Rund (GR). Kymmenet purjeveneet lähtevät kisaamaan Gotlandin saaren ympäri purjehduksesta ja niiden lähtöä voi ihailla sunnuntai-iltapäivällä. Mekin aiomme seurata tapahtumaa mielenkiinnolla!

Nyt alkaa meidän veneellä lihapullien valmistus :) 

Palataan taas!

Anna

Kommentit

Suositut tekstit