Lisää kauniita päiviä ja keinuttelua Tukholmassa


Meidän oleilu Tukholmassa jatkuu. Tytöt lähtivät eilen Suomeen ja me jäimme pariksi päiväksi J:n kanssa kahden ennen kuin ystävämme huomisaamulla saapuvat seuraksemme. 

Wasahamnen on tarjonnut meille todella kauniita päiviä ja iltoja auringonlaskuineen.  


Kaikki on toiminut täällä moitteettomasti, mutta se vinkki täytyy antaa, että jos tulee veneellä tänne, kannattaa pyrkiä saamaan venepaikka lähempänä rantaa olevista laitureista, sillä vesiliikennettä on Djurgårdenin ohi sen verran paljon, että aallot saavat veneen heilumaan muuten lähes tauotta. Meitä heiluminen ei juurikaan haittaa, mutta eilen taas kaupungilla kävellessämme totesimme J:n kanssa yhteen ääneen, että huojumisen tunne pään sisällä säilyy, vaikka jalkojen alla olisi tukevasti maata. Se on erikoinen ilmiö, joka syntyy helposti, kun veneilee useamman päivän peräkkäin.  Tyttöjen lähdettyä suuntasimme J:n kanssa kaupungille ja lounaalle NK-tavaratalon alakerran ruokaosastolle. Jopa minä, joka välttelen ruokakauppoja viimeiseen asti, viihdyn NK:n ruokapuolella. Se on juusto-, liha- ja kalatiskeineen hyvin kauppahallihenkinen ja siellä voi tehdä kaikki normaalit ruokaostokset, mutta myös syödä esimerkiksi maittavan lounaan. Ruokapaikkoja on muutama erilainen, ja me päädyimme tällä kertaa tuoreiden salaattien äärelle. (Kaksi seuraavaa kuvaa kaupungilta ja sitten NK:n ruokaosastolta nappaamiani otoksia.)

Minähän en tietenkään voi vierailla naapurimaamme pääkaupungissa ilman visiittiä Strandvägenilla, missä sijaitsee Svenkt Tenn. Helsingin Stockmannilla on jo useamman kuukauden ollut pieni Svenkt Tennin osasto, mutta se on kyllä ainoastaan vaatimaton makupala verrattuna Strandvägenin kaksikerroksiseen liikkeeseen. Voihan ihanuus, mitä kukkakuvioita ja värien yltäkylläisyyttä! Vaikkei mitään olisi ostamassakaan (minäkään en hankkinut mitään, en edes uusia serviettejä), Svenkt Tennillä voi käydä ihmettelemässä kauniita kattauksia ja keräämässä ideoita oman kodin sisustukseen. Ja onhan liike vahva osa ruotsalaista designhistoriaa. 
J:n onneksi visiittini Svenskt Tennin sisustusmaailmassa ei kestänyt varttia kauempaa ja sen jälkeen jatkoimme rantakävelyä. Pysähdyimme juomaan lasilliset shampanjaa eräällä laituriterassilla ja katselimme ohi ajavia veneitä. Vesiliikenne, jos joku, täällä ainakin on tuhat kertaa Helsinkiä vilkkaampaa! Mutta toisaalta Tukholmassa rantoja ja vesiväyliä saarten ympäri riittääkin...


Aurinkoisen päivän ja kaikkien puuhailuiden jälkeen illalla oli ihanaa pujahtaa puhtaiden lakanoiden väliin veneemme keulakabiiniin. Täällä Wasahamnenissa pyykinpesumahdollisuus sisältyy satamamaksuun ja pyykkikoneita on useampi veneilijöiden käytössä. Sen kuin vain varaa vuoron ja voi laittaa petivaatteet ja muut pyörimään koneeseen. 


Hyvin nukutun yön jälkeen tänään on edessä hellepäivä, jota ajattelimme viettää ainakin pyöräillen jossakin lähistöllä. Satamasta saa pyörät lainaan niin, ettei niitä tarvitse lähteä kauempaa etsimään - kiva juttu!

Lämpöistä ja rentouttavaa sunnuntaita teillekin kaikille!

Anna

Kommentit

  1. Se on kyllä totta, kun on veneillyt muutaman päivän peräkkäin huojumisen tunne tuntuu päässä. Odotan kyllä kesää, että pääsemme taas veneilemään. Olisi monta paikkaa minne mieli tekisi. https://www.s-marin.fi/laituripaikat

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit