Venekauden aloitus

Pitkän talven ja kevään jälkeen tänä viikonloppuna oli vihdoin se hetki, kun pääsimme ensimmäistä kertaa merelle. Eräs ystäväpariskuntamme lähti mukaan ja suuntasimme perjantai-illalla ensin Nauvoon ja lauantaina siitä Houtskariin. Tuttuja maisemia viime kesältä, mutta kuinka ihanalta tuntuikaan taas tuoksutella meri-ilmaa, katsella saariston kauniita rantoja samalla, kun auringonpaiste kimmelsi aaltojen päällä!

Nauvossa ei ollut vielä veneitä mitenkään ruuhkaksi asti, koska veneilykausi on vasta aluillaan. Mutta monessa veneessä iloittiin varmasti sitäkin enemmän talven väistymisestä. Auringonlaskun aikaan merenpinta tyyntyi ja laiturien valot syttyivät. Olisin voinut vain jäädä laiturin päähän katselemaan näkymää, mutta piti tietysti ehtiä vielä saunaan ja syömäänkin. 

Nauvosta siirryimme eilen Houtskariin ystävien mökin rantaan. Sielläkin saimme nauttia hauskasta iltapäivästä ja illasta hyvä ruoan, saunan ja rennon ajanvieton merkeissä. Totaalinen maisemanvaihdos auttaa myös irtautumaan työ- ja arkiasioista ja tänään, kun ajoimme takaisin Helsinkiin, tuntui kuin takana olisi ollut viikon loma. Saaristomeri on vienyt sydämeni <3Ensi viikonloppuna veneilykausi jatkuu ja tyttöni lähtee kaverinsa kanssa mukaan. Emme ole vielä päättäneet, minne silloin veneen nokan käännämme, mutta kohde saattaa hyvinkin olla Kustavi. 

Nyt pitää kuitenkin vielä muutaman päivän ajan keskittyä töihin, vaikka lämpömittari taitaa huomennakin kohota reilusti yli kahteenkymmeneen asteeseen. 

Toivottavasti teilläkin on ollut rentouttava ja ihana viikonloppu! Viisi päivää ja sitten onkin edessä jo seuraava :)

Anna

Kommentit

 1. Voi kun olisi jo kesä ja pääsisi veneilemään. Kun haistaa meri-ilman sekä näkee kimmeltävät aallot, en malttaisi odottaa veneilykautta. Viime kesänä emme ehtineet veneilemään montaa kertaa, joten ensi kesänä aiomme käydä veneilemässä useammin. https://ranturi.fi/venetelakat/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kyllä minullakin veneilyä on jo ikävä! Kevääseen tuntuu vielä olevan mahdottoman pitkä aika, mutta pakko vain jaksaa uskoa, että se sieltä tulee :)

   Poista
 2. Näitä kuvia katsellessa minun haaveeni veneen hankkimisesta vain lisääntyy! En ole koskaan veneillyt mutta meillä Saimaan saaristossa on mökki. Onko veneilyn aloitus vaikeaa? Veneeseen liittyy paljon mietittävää mm. talvisäilytys, vakuutukset. Veneilyn osalta olen miettinyt, että tarvitseeko minun käydä jokin kurssi asiaan liittyen? En esimerkiksi tiedä yhtään mitä reimari tarkoittaa? Onko se sama asia kuin merimerkki? Täältä luin merimerkeistä https://duraplast.fi/.
  Hah, paljon on opittavaa veneilyssä.

  VastaaPoista
 3. Talven väistymisestä kyllä monet veneilijät iloitsevat. Tänä kesänä en veneile koska oman veneeni myin pois ja en osannut tietenkään päättää, että minkä veneen hankin tilalle. Veneen talvisäilytystä varten jo ehdin katsella telakoita yhdeltä sivulta. Täytyisi varmaan vene myös hankkia, että telakalle tulee käyttöä jos telakan ensimmäisenä ostan. https://www.alutrack.fi/kevyt-telakka

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista luettavaa! Tuttavani on hommaamassa venettä, mutta hänellä on vielä paljon selvitettävää. Kuten esimerkiksi veneen talvisäilytys ja muut vastaavat. Kuitenkin vaikuttaa, että hänen pitkäaikainen haave olisi toteutumassa. Uskon, että todellakin on yksi parhaimmista keinoista ottaa hieman etäisyyttä normaalista arjesta, kun pääsee hieman veneilemään saaristoon. Kauniita kuvia.
  https://www.gripmarine.fi/veneiden-talvisaeilytys

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit