Työpöydän raivaus ja uuden keittiön suunnittelua

Tänään on ollut ihana vapaapäivä ja aikaa jatkaa siivousprojektia ilman, että oikeat työt olisivat häirinneet hommaa. Vein lisää tavaroita kirpparille ja tyhjensin työpöytäni työhön liittyvistä papereista ja kirjoista niin, että tietokone mahtuu taas paikalleen ja pöydän ääressä on hyvä fengsui :)

En tiedä, miksi papereita ja kaikenlaisia julkaisuja kulkeutuu aina kotiin kassissani, vaikka voin aivan yhtä hyvin säilyttää niitä työpaikan kaapeissa. Vaikka teen välillä (itse asiassa aika usein) töitä myös kotoa käsin, en halua, että kaksiomme alkaa näyttää työhuoneelta. Kodin on tarkoitus olla rauhallinen ja rentouttava paikka, jossa arjen työkiireet unohtuvat <3Työpöydän päällä oleville hyllyille on kerääntynyt matkamuistoja Pariisista, Lontoosta ja Palermosta: lasinen Riemukaari, minikokoinen Big Ben ja italialainen keramiikkalautanen (ei näy kuvissa). Ne tuovat mieleen kivoja muistoja viime vuosien matkoilta.  


Ensi viikolla pitäisi tehdä lopulliset päätökset keittiöremontista. Onnekseni sain hyvän keittiösuunnittelijan, joka käytyään katsomassa nykyistä keittiötä, piirsi silmiäni miellyttävät suunnitelmat lähes kertaheitolla. Uuden keittiön piirustuksissa suurin osa toiminnoista on entisellä paikallaan - vain jääkaappi siirtyy ikkunan viereen ja oviaukko eteiseen suurenee, kun pieni pätkä seinää puretaan. Purkulupa vielä puuttuu, mutta eiköhän sekin järjesty. 

Uuteen keittiöön on suunnitteilla ylä- ja alakaappien välisen tilan peittävä lasilevy, jonka taustalle voi laittaa kulkemaan tapetin, joka samalle seinälle muutenkin tulee. Yksi edessä olevista kysymyksistä koskeekin tapetin valintaa: olen edelleen aivan rakastunut viisi vuotta sitten valitsemaani Pip Studion kahvikuppi- ja kukkakuvioon, mutta nyt kun tapettiseinäksi tulee vastapäinen seinä, olisi tehtävä uusi valinta. Samaa tapettia on toki vielä saatavana, mutta pitäisikö kuitenkin muuttaa kuviota, kun siihen on sopiva tilaisuus? Ehkä joku muukin on kohdannut tämän ongelman: kun on kerralla kuunnellut itseään ja valinnut mieleisensä värit ja mallin, miten sitä raaskii ikinä muuttaa? 

Löysin kuitenkin jo eräästä nettikaupasta samantyylisen uuden tapettimallin ja olen tykästynyt siihen jo aikalailla. Nyt mietinkin, tekisinkö vanhasta tapetista (jota siis on kaapissa vielä rullalla) jonkun taulun tai kehystetyn version piristämään muuten yksiväriseksi maalattavaa nykyistä tapettiseinää? Silloin Pip Studion "muisto" säilyisi, kun pala siitä olisi edelleen ihailtavana, mutta keittiön saisi kuitenkin kokonaan uuden ilmeen. 

Onneksi tapettiasialla ei ole aivan niin hoppu kuin muilla keittiöön liittyvillä kysymyksillä. Ehdin vaivata sillä päätäni vielä tovin ;)


Vapaapäivän kunniaksi tein itselleni myös kiivi-päärynä-sitruuna-minttusmoothien, nam! Olen tutkinut kaikenlaisia smoothieohjeita netistä, mutta silti useimmiten paloittelen kulhoon niitä hedelmiä, joita kotona sattuu olemaan ja soseutan ne sauvasekoittimella. Sitruunan ja limen mehut, inkivääri ja päärynät ovat vakioraaka-aineita. Kaikki muu vaihtelee.


Energistä viikonloppua teillekin! Kyllä se kevät meidät vielä tavoittaa, vaikka ihan vielä ei siltä näytäkään :)

Anna

Kommentit

Suositut tekstit