Vinkit vaatimattomammille viherpeukaloille

Jos puutarhasuunnitelmissaan ei halua lähteä liioittelemaan, kannattaa kokeilla minipuutarhan rakentamista. Sen voi tehdä ilman suuria investointeja kaivamalla kaapeistaan kaikkea, mitä mieleen tulee. Minun pienoismaailmani rakentui piirakkavuokaan ja nappasin parvekelyhdyn pohjalla jo tovin olleita koristekiviä koko homman pohjaksi. Minikasvit laitoin lasipurkkeihin, jottei kasteluvedestä koidu vesivahinkoja :) (Nämä purkit sain kerran eräältä ajattelevaiselta herralta, joka ei ollut viskannut niitä kierrätykseen ennen kuin kysyi minulta, olisiko niille vielä tarvetta. Oli!) Saint Paulian ruukun ympärille kietaisin pitsinauhaa kuten myös lasipurkkien reunoille yhteneväisen ilmeen luomiseksi. Kalusteet puutarhaan voi varastaa nukkekodista, jos saa lapsiltaan luvan! Minun puutarhavälineet löytyivät vuosi sitten Stockmannilta. Niitä taitaa olla siellä vieläkin myynnissä. Kun tykötarpeiston saa sommiteltua yhteen, puutarhasta tulee kiva piristys sisustukseen. Tässä kodissa se löysi paikkansa eteisen pöydältä.

Mikäli oma peukalo ei viherrä edes minipuutarhan verran, tässä vielä toinen idea: pahvikasvit! Toin kolmen kasvin paketin helmikuussa tuliaisiksi Barcelonasta, kun talven pimeys ja olohuoneen kuumuutta hohkanneet patterit olivat näivettäneet viherkasvejani. Luulin jo, että kevät ei saisi niitä pelastetuksi, mutta toisin kävi! Siitä huolimatta pahvikasvit pääsivät tänään pois pakkauksestaan. 


Kasvien kokoaminen oli suht simppeliä, koska osat olivat valmiiksi leikattuja ja rungoissa oli valmiit viillot lehtien kiinnittämistä varten. Säästin pahviosien "jämäpalat", sillä niitä voi hyödyntää sabluunoina, mikäli myöhemmin innostun ideoimaan uusia kasveja toisen värisistä kartongeista. 

Valmiista kasveista tuli aika mainiot!
Ai niin, äidin silmän välttäessä pikkupuutarhaan muutti 6-vuotiaan tyttöni toimesta Lipi-lisko. Liskolla on kuulemma lepopäivä ja se sulki pääsyn reviirilleen. :D Näin minun luomukset lähtevät usein elämään omaa elämäänsä. Toivottavasti teidän puutarhat pysyvät hieman kauemmin auki, jos niitä innostutte tekemään! :) 
Kommentit

Suositut tekstit