Päivä 2 Los Angelesissa

Huh, kameran muistikortti on pullollaan kuvia ja mielessä vilisee eilisen ja tämän päivän näkymät! Los Angeles on loppumaton ja vasta useamman Uber-kyydin jälkeen alan hahmottaa, kuinka valtavan laajalle levittyvästä kaupungista oikeasti on kysymys. Talot ovat Down Townia lukuun ottamatta aika matalia, mutta kun johonkin lähdet, matkaan hujahtaa ilman suurempia liikenneruuhkiakin helposti yli puoli tuntia. 

Tänään aamulla otimme kohteeksi legendaarisen Venice Beachin. Aurinko paistoi kuumasti emmekä kärsineet kovin kauaa kävellä rannan tuntumassa, joten keskityimme Ocean Front Walk -kadun kulkijoiden ihmettelyyn. Siellä ei erikoisista hepuista ja kaikenkarvaisista sankareista ollut pula :D Musiikki soi ja nenään kantautui vähän väliä vahva ruohon tuoksu. Rannan asukkaille ei selvästi pelkkä alkoholi riittänyt tavallisena tiistainakaan...Venice Beachilta hyppäsimme jälleen Uberin kyytiin (se on paras ja kätevin tapa liikkua täällä, koska julkinen liikenne on mitä on) ja jäimme pois Santa Monicassa. Rantamaisema, vaalea hieno hiekka ja Tyynenvaltameren sinisyys olivat toki Santa Monikassa samoja kuin Venice Beachilla, mutta meininki oli muuten aivan toisenlaista. Se on muuten yksi Los Angelesia vahvasti leimaavista tekijöistä: kaupunginosasta toiseen siirryttäessä, tunnelmat ja tyylit vaihtuvat niin, ettei heti uskoisi edes olevansa enää samassa kaupungissa.

Santa Monican päänähtävyys on Santa Monica Pier eli Kalifornian vanhin, vuonna 1908 avattu huvilaituri, jonka päällä on ravintoloita, myymälöitä ja huvipuisto. Santa Monica Pier on tuttu myös Forrest Gump -elokuvasta. Kaikki kai muistavat Bubba Gump Shrimps Companyn ja sen kytköksen Forestin elämään?

Santa Monicaan päättyy myös legendaarinen tie Route 66. 
Myöhemmin iltapäivästä lähdimme vielä tapaamaan J:n siskoa, jonka työpaikka sijaitsee Down Townissa. Teimme pienen kävelykierroksen valtavien tornitalojen keskellä, kävimme kurkkaamassa The Last Bookstorea ja siirryimme sitten illallistamaan Majordomo-ravintolaan.

Illan ruoka oli ihanaa, mutta ravintolan sijainti keskellä teollisuuskiinteistöjä ei tee siitä kovin helposti löydettävää. Jos emme olisi olleet J:n siskon ja hänen miehensä matkassa, kulinaristiset kokemukset Majordomossa olisivat jääneet meiltä varmasti kokematta.Huomenna otamme rennosti ja päivän ainoa ohjelma on visiitti Sunset Stripille. Meidän hotelli (Beverly Wilshire) on niin viihtyisä, että olisi synti olla viettämättä täällä aikaa myös hereillä ollessa, joten liian täyteen emme halua päiviämme buukata.

Matkakertomus jatkuu pian! Nyt hyvää yötä <3 

Anna

Kommentit

Suositut tekstit