Griffith Observatory ja lähtötunnelmia

Lomapäivät Los Angelesissa alkavat olla lopuillaan. Viikon loma on tuntunut itse asiassa pidemmältä kuin odotin. Olemme onnistuneet viettämään leppoisia päiviä, vaikka olemmekin vierailleet ympäri kaupunkia eri paikoissa. Mitä enemmän matkustaa ja lomailee, sitä paremmin oppii tuntemaan itsensä ja tiedostamaan, mitä matkoilta odottaa. Tässäkin asiassa kokemus on valttia :) En ole enää vuosiin sortunut täyteen ahdettuihin matkapäiviin, jolloin tulee vain juostua paikasta toiseen (liian innostuneena kaikesta uudesta ja ihmeellisestä!)  ilman, että kohteista ehtii nauttia ja lopulta tulee vain kaaduttua puolikuolleena ja jalat turvoksissa hotellin sänkyyn. Sellaisiakin reissuja on toki tullut tehtyä menneinä vuosina useampi. Eräänkin kerran Pariisissa matkakumppanini lopulta nukahti keskellä päivää puiston penkille, kun olin juoksuttanut häntä ympäri kaupunkia useamman päivän :D

Nyt takaisin Los Angelesiin ja toiseksi viimeisen lomapäivän vierailukohteeseen Griffith Observatoryyn. Griffith Observatory sijaitsee Griffith Parkissa, joka on LA:n suurin kaupunkipuisto. Puistossa on paljon muitakin vierailukohteita, mutta patikointi siellä vaatii hyvää kuntoa ja urheiluhenkeä, koska korkeuserot ovat suuria. Griffith Observatoryn valkoinen rakennus sijaitsee ylhäällä niin, että näkymät alas kaupunkiin avautuvat upeasti. Myös Hollywood-kylttiä voi ihailla Griffith Observatoryn edessä olevan nurmikentän toiselta laidalta. 





Observatorio on sisältäkin vierailunarvoinen. Vaikka en olekaan järin avaruushenkinen tai ylipäätään kovin kiinnostunut planeetoista ja muista avaruusasioista, observatoriossa oli kiva kuljeskella ja lukea esimerkiksi Californian alueelle pudonneista meteoriiteista. Ja jos ei muuta niin kyllähän Einsteinin patsas ainakin kannattaa katsastaa etenkin, kun observatorioon on ilmainen sisäänpääsy. 











Tänään meillä on edessä lento Suomeen ja on aika heittää hyvästit Los Angelesin loppumattomalle liikenteelle, upeille nähtävyyksille, monikulttuurisille ihmisille ja Beverly Wilshire -hotellille. Höpsöä ehkä, mutta mielestäni yksi ihanimmista jutuista on ollut tällä matkalla hotellin huolella rakennetut kukka-asetelmat, joita olemme saaneet ihailla päivittäin! Kun lentokone tänään nousee ilmaan, painan visusti sydämeeni kaikki nämä hetket ja näkymät sekä ruusuntuoksun, joka oli aina vastassa hotellilla, kun tulimme takaisin retkiltämme. 







Kiitos Los Angeles - olit meille lämmin, ihana ja ikimuistoinen! <3

Jälleennäkemisen toivossa, 

Anna


Kommentit

Suositut tekstit