Joulu on tulossa!

On marraskuun loppu, meidän lähiössä ikkunoihin ja parvekkeille on alkanut tulla jouluvaloja ja minunkin mieleeni jouluiset ajatukset ovat työntyneet kovaa vauhtia. Jouluhan on aivan pian täällä!

Olen tehnyt kotiin jo useampia jouluisia asetelmia: yhden televisiotasolle (led-valosarjan, joulukoristeita ja kynttiläkulhon), eteiseen valotauluun vaihdoin tekstiksi "Let it snow" ja keittiöön hyasinttimaljakoihin ostin jo alkuviikosta ensimmäiset hyasintit. Ne ovat avanneet pikkuhiljaa kukkiaan eikä tuoksusta voi erehtyä - selvä joulun tuoksu! <3





Se taisi olla jokin heikko hetkeni, kun tyttäreni asiaa kysyessä, lupauduin tekemään hänelle itse joulukalenterin :) Muutama ilta kului, kun etsin kangasvarastoistani sopivia kankaita ja leikkasin ja ompelin niistä 24 pientä pussukkaa... Meillä, kun alkaa tehdä jotain, ei tarvitse kauaa olla yksin. Kankaista oli kanssani yhtä kiinnostunut Pulla-koira, jota sain varsin monta kertaa häätää sivummalle :)



Täytin pussit pienillä yllätyksillä, sidoin nauhoilla kiinni ja viimeiseksi kiinnitin jokaiseen pienellä ompelupistolla numeron. Ihaninta oli huomata, että kaikki pusseihin tarvitut materiaalit löytyivät kotoa niin, ettei kaupasta tarvinnut hakea muuta kuin sopivia yllätyksiä! 

Asettelin pussit kullanhohtoiselle tarjottimelle ja kielsin tyttöäni tunnustelemasta niitä ennen kuin numero sen kyljessä on sama kuin päivämäärä kalenterissa... nooh… itsehän olen maailman malttamattomin ja luulen, että pikkusormet jossain kohtaa käyvät kokeilemassa pussien muotoa ja tunnustelemassa, sisältävätkö ne jotain, jonka voisi näkemättä arvata. Mutta ehkä se juuri on sitä kuuluisaa joulun taikaa, kun ei vain malta odottaa :) 


 Joulukalenteria tehdessäni tajusin, että ompelemalla saa valmistettua varsinaisille lahjoillekin kauniit kääreet. Seuraavaksi kasvatinkin tilkkujen kokoa ja ja nyt on osa lahjoista pakattu kangaspusseihin. Ja mikä parasta: lahjan saaja voi kierrättää pussin seuraavana vuonna ja koristella sen vaikkapa erilaisella nauhalla, jolloin se on aivan kuin uusi eikä paperiroskaa tule yhtään niin paljon kuin jos kaikki lahjat olisi pakattu kertakäyttökäärepapereihin.



 Joulunalusaikaan kuuluu kaikenlaista kiirettä, mutta kun ajoissa alkaa tehdä valmisteluja, kiireisten päivien illoista voi nauttia rauhassa sohvalla ja vain katsella, kuinka valot loistavat ja ajatella rentouttavia jouluisia ajatuksia <3 

Energiaa marraskuun loppuun ja ihania hetkiä jouluvalmistelujen parissa!

toivottaa Anna

Kommentit

  1. Joulukalenteriaskartelu on hauskaa puuhaa. Onpas muuten hienonhieno viinilasi!

    VastaaPoista
  2. Kalenterijutut on ihania, kun lapsen ilo joulunodotuksesta on niin aitoa! Mikä hauskinta, kun jo illalla on kiire nukkumaan, koska aamulla odottaa uusi yllätys! <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit