Laiskan tapa tallettaa valokuvat

Kun harrastaa valokuvausta, matkustelee kohtuullisen paljon ja tykkää tallettaa muistoja paperisten valokuvien muodossa, on nopeasti kysymyksen edessä, kuinka kuvat saa pysymään järjestyksessä ja ainakin melkein toisten samaan vuoteen tai muuhun ajanjaksoon liittyvien otosten lähellä.

Esimerkiksi Ifolorilta saa tilattua kauniita valokuvakirjoja, joihin voi valita parhaat kuvat, ladata ne kirjan sivuille ja kirjoittaa itse kuvatekstit kuvien viereen. Mutta, mutta... se on niiiiin työlästä ja yhdenkin kirjan kuvia valitessa, asetellessa ja tekstittäessä menee helposti monta iltaa! Minä ainakin jään aina vaihtelemaan kuvien paikkaa, sivujen taustavärejä ja kaikkea muuta kunnes olen lopenkyllästynyt koko touhuun...

Olen ratkaissut ongelman Lalalab-sovelluksella, joka löytyy ainakin iPhoneista. Lalalabin palvelussa voi suoraan klikkailla puhelimen muistista ne kuvat, joista haluaa printit, valita kuviin sopivat kehysten värit (valkoinen on oletusvärinä) ja kirjoittaa muutaman merkin mittaisen kuvatekstin. Sitten vain pari painallusta ja kuvat tulevat kotiin pienessä kivassa laatikossa, jonka kylkeen voi tekstata vuosiluvun. Laatikon voi sellaisenaan laittaa hyllyyn ilman, että menee ikuisuus albumien sivuja sommitellessa ja liimaa kuvien taakse tuhertaessa.

Lalalab vaihtaa laatikkojen ilmettä suht usein ja minunkin hyllystä löytyy jo useampia kuva-aiheita. Kaikki ovat olleet omalla tavallaan hauskoja! Tässä muutamia: 

Valokuvauksellisia hetkiä loppuviikoksi! 

P.S. Viimeisenä lähikuva minikokoisesta kilpipiileasta. Eikö olekin söpö minikasvi? <3 Plantagenista löytyy näitä!Kommentit

Suositut tekstit