Sibeliusta ja suunnitelmia matkan varalle

Tästä viikonlopusta kehkeytyikin yksi kesän parhaista! Lähdin perjantaina Korppooseen, koska olimme ostaneet liput lauantaille Korppoon kartanon Sibelius-konserttiin. Sibelius vietti Korppoossa kesät 1886 ja 1887, ja Korppoossa järjestetään Sibelius-festivaalit aina kesäisin. 


Lauantain konsertti pidettiin Korppoon kartanossa, jonka on suunnitellut arkkitehti Carlos Bass (muistaakseni 1800-luvun alussa). Kyseinen heppu on ymmärtänyt jo silloin sävyttää kartanon julkisivun blogiini sopivaksi - ei mikään tyhjänpäiväinen tyyppi ;) No, myönnän, että ensisijainen haluni mennä konserttiin johtui kuin johtuikin kartanosta. Halusin nähdä sen sisältä eikä kartano ole auki kuin yksityistilaisuuksissa ja näissä konserteissa. Kauniita auki olleet salit olivatkin!Mutta niin oli upeaa kuultavaa musiikkikin, vaikka oikeasti en ole millään tavalla musikaalinen, vaan aistimukseni oli puhtaasti amatöörin. Kartanon ikkunoista paistoi heinäkuun aurinko ja tuuli heilutti puiden oksia. Oli helppo matkustaa mielessään 1800-luvun lopulle, kun Sebastian Silén oli kuin itse Sibelius nuorena (Silén myös näytteli Sibeliusta elokuvassa, joka kertoo hänen Korppoon kesistään). Ensi kesänä täytyy päästä uudelleen! 


Musiikki-illan kruunasi illallinen Buffalossa ja tänään kotimatkalla koko reissu sai  arvoisensa päätöksen: Domino-kakkua kermavaahdolla Design Hillissä! Who's the lucky girl? :) :) Nam!Muuten aika on kulunut New Yorkin matkasuunnitelmia tehdessä. On niin monta huippuliikettä, joihin on pakko päästä! Lisäksi listalla on Empire State Buildning, MoMA, Broadwayn musikaali (liput jo hankittu!), Sinkkuelämää-kierros ja juoksuihmisenä lenkki Central Parkissa. Uuh... koko ajatus New Yorkista tuntuu edelleen uskomattomalta, vaikka lento lähtee jo keskiviikkoaamuna! Tämä on jälleen niitä asioita, joiden vuoksi uskon unelmien toteutumiseen! <3 (Haaveiden listalle jää tämän jälkeen vielä kohdat 2 ja 3. Toinen on pääsy Linnan juhliin ja toinen on Ruotsin kuninkaallisten tapaaminen. ;) Ei kovin helposti toteutettavissa olevia, tiedän...)

Olen kerännyt New York -matkaoppaan väliin kaikkien niiden liikkeiden nimet ja osoitteet, joissa haluan käydä. Listalla tällä hetkellä Victoria's Secretin lippulaivamyymälän lisäksi muun muassa Forever21, Century21, Antropologie, Tokyo7 ja tietysti Macy's. Onhan kaupungissa aikaa kuusi päivää, joten eiköhän siinä aika moneen paikkaan ehdi. Ja KYLLÄ, bloggaan sitten, mitä ihanuuksia olen bongannut. Voihan New York!! Vielä kun malttaisi kolme yötä nukkua...

Kommentit

Suositut tekstit