Paraisten sisustusliikevinkki ja uusi pöytäliina

Viron matkan jälkeen seuraava lomakohde oli jälleen Korppoo - mikäs muukaan :) Tulimme sieltä lauantaina pois ja matkalla pidimme lounastauon Paraisilla. Olin jo menomatkalla bongannut Paraisten ostoskadulta Tre Små Rum -sisustusliikkeen (www.tresmarum.fi), mutta silloin se oli kiinni. Nyt oli tilaisuus kuitenkin pistäytyä siellä!

 Tre Små Rum on shabby chic -tyylinen kauppa ja kaikille maalaisromantiikasta pitäville hyvä kohde. Liiketila on mukavan kokoinen ja aarteita piisaa :) Lasten tuotteitakin on tarjolla enemmän kuin useimmissa paikoissa.  

On ihanan inspiroivaa, kun lähes jokaisesta suomalaisesta kaupungista löytyy sisustusintoilijalle ihasteltavaa jonkinlaisen puodin tai putiikin muodossa! Pitää vain kulkea silmät auki ja varata vähän extra-aikaa, että ehtii poiketa alkuperäiseltä reitiltä (Tätä ei miesystäväni rakasta... ;) Vaatii totuttelua, että oppii sietämään kaltaistani huuhailija-tyttöystävää, mutta silti hän on lähdössä ensi viikolla kanssani New Yorkiin!!! <3 Aika sissi mieheksi!)

No, mutta takaisin Tre Små Rumiin, jonka myyjätär ystävällisesti antoi minun ladata jopa puhelintani liikkeessä sillä aikaa, kun katselin ympärilleni. Ja kun akkua taas riitti ja iPhone heräsi, sain otettua kuvat! Voilà!

Minä ostin yhden metallikorin ja tyttäreni leikkejä varten pienet kahvikupit ja leikkileivokset. Ne odottavat keittiön hyllyllä käyttöönottoa.

Tre Små Rumilla on myös oma blogi (http://tresmarumparainen.blogspot.fi), joten vaikka Paraisille ei ihan aina pääsisikään, sieltä voi katsastella uutuuksia ja kerätä uusia ideoita omaan kotiin. 

Rakastan, rakastan lomareissuja! Mutta mikään ei tee niistä hienompia kuin kotiinpaluu. Kun on viikon (tai tässä tapauksessa yhtä yötä lukuun ottamatta kaksi viikkoa) pitänyt vaatteensa matkalaukussa ja voiteensa, meikkinsä ja hammasharjansa pesupussissa, on luksusta avata oman kodin ovi, purkaa tavarat kasseista ja olla. Olla ilman tarvetta ottaa ketään muuta huomioon. Eikä tämä nyt tarkoita, ettenkö viihtyisi ihmisten seurassa (etenkään, kun lomaseurana on ollut koko ajan huipputyyppejä!), mutta yksinäisyys ja oma rauha on matkojen jälkeen kaivattua vastapainoa. Luulen, että muutkin tunnistavat saman tarpeen ja tietävät, mitä hiljaisuus silloin merkitsee <3

Ja kun pääsin kotiin, oli aika tehdä pieni piristävä uudistus keittiöön. Eilen se oli uuden pöytäliinan ompelu. :) 


Tykästyin Marimekon Lappuliisa-kankaaseen heti, kun se tuli uutena Marimekon valikoimiin. Harmikseni en hankkinut sitä silloin (luultavimmin rahapulan vuoksi ;)) ja sittemmin en ole enää löytänyt kangasta mistään liikkeestä enkä edes nettikirppiksiltä. Jokunen viikko sitten tärppäsi Turun moottoritien varressa Design Hillissa. Lappuliisa oli poistokankaiden joukossa ja alennuksessa! Edelleenkään en raaskinut ostaa sitä kuin reilun metrin, mutta sehän riitti ruokapöydän päälle ja yksi kuviorivi jäi vielä talteenkin. (Tilkkutöiden harrastaja ei koskaan käytä kerralla koko kangasta!)

Siskoni hyödynsi samaa kangasta pöllöön, jonka hän ompeli tytölleni lahjaksi muutama vuosi sitten. En tiedä, mistä hän oli idean saanut vai oliko hän keksinyt sen itse. Pöllö on joka tapauksessa hieno!
Kotirauha jatkuu edelleen viikon verran ennen uusia reissuja! Toivottavasti kaikilla teilläkin on ollut onnistuneita lomapuuhia ja rentouttavia päiviä! <3

P.S. Pikku kuva Nauvon vierasvenesatamasta tähän on pakko vielä sujauttaa! Saariston maisemat eivät unohdu kaupungissakaan <3 <3 


Kommentit

Suositut tekstit