Annanpäivän viettoa

"Onpa yötä yökötellä Annanpäivän aikaan", kuuluu todeta 9. joulukuuta, kun päivän valoa ei ole juuri nimeksikään. Nimipäivänäni voi vain harvoin kehua kauniilla säällä, mutta ihanan lahjan sain äidiltäni ja juhlapäivä tuntui juhlalta! Tiedän, ettei moni noteeraa nimipäiviään tai läheistensä nimipäiviä mitenkään, mutta omassa lapsuuden perheessäni nimipäiviä on aina vietetty jotenkin: joskus on herkuteltu oikein isosti, mutta aina on keitetty ainakin kahvit eikä onnittelukortteja ole unohdettu :)

Myönnän kyllä, että saamani lahja ei tullut täytenä yllätyksenä, koska olin esittänyt joulupukille toiveen siitä hyvissä ajoin. Mikä se sitten oli? Hyvä vuosi -kalenteri tietysti! Se on Frida Steinerin toteuttama luomus, jollaista olen jo katsellut koko tämän vuoden. Oli ihanaa saada tänään uudet Fridan ottamat kuvat silmien alle ja selailla tyhjän kalenterin puhtaita sivuja. Koskemattomilta ja vähän jännittäviltä uuden vuoden päivät vielä tuntuvatkin, kun ne kaikki ovat edessä eikä kovin moni suunnitelma yllä sinne asti. 

Vieraita ei tänään käynyt, mutta iltakahvit keitin itselleni kuitenkin ja kaivoin kaapista kupin, jota en ole hetkeen käyttänyt. Heti tuli juhlallisempi olo! Hyvä vuosi -kalenterissa on sopivankokoiset sivut ja paljon kauniita valokuvia ja mietelauseita. Tällä kertaa oli ilo huomata, että tärkeä parannus viime vuoteen oli myös tullut: mukana on nimipäivät :) Kalenteri on muuten superhyvä joululahjavinkki, jos joku vielä kaipaa ideoita. Jollekin sivulle voi myös kirjoittaa valmiiksi "kahvit kaverin kanssa" tai "varaa aikaa ystävän tapaamiseen" <3 Lahjan saaja ilahtuu varmasti :) 

Iloista sunnuntai-iltaa ja voimia huomiseen aamuun sekä uuteen viikkoon!

Anna

Kommentit

 1. Onpa kivan oloinen kalenteri. Pistänpä idean korvan taakse...

  VastaaPoista
 2. Kiva blogi hyvä että löytyi, tykkään matkajutuistasi. Onko suosikkikohteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, kun nyt vasta vastaan! Blogi herää pian taas eloon 😊 Mun suosikkikohteita on ehdottomasti Ibiza, Teneriffa (helppo lapsen kanssa), Pariisi ja Ranskan Riviera. Minähän viihdyn lämpimässä, joten suosikkilistaan vaikuttaa se 😊

   Poista
 3. Huomasin aiemmat Italiajuttusi ja Sisilia kuten muukin etelä-Italia ovat köyhempiä alueita kuin Pohjois-Italia joten siitä johtuu alueiden rähjäisyys ja osa taloista korjaamatta. Tosin usein kaupungit ovat paljon rähjäisempiä kuin sievät postikorttimaisen kauniit rantakylät niitä voin suositellakin. Myös esim. Barcelonassa on erittäin rähjäisiä graffitteja täynnä olevia sivualueita, kuten myös alicantessa ja muuallakin. Myös Suomessa on omat rähjäalueensa ja hylättyjä ostareita yms. On harmi että kävit Palermossa, etkä esimerkiksi Taorminassa joka on kuuluisuuksienkin pitämä kohde ja hieno kukkineen ja maisemineen. Sisiliassa on paljon kreikkalaismaisen kauniita rantakyliä :) voi olla siinä syy miksi tykkäsin myös Kreikasta. Espanjasta minulla taitaa olla näkemättä moni hieno kohde, sillä olen tykännyt lähinnä vaan Barcelonan venesatamasta muut on olleet liian rähjäisiä omaan makuuni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy varmasti tehdä vielä uusia reissuja Etelä-Italiaan, että näen sieltä muutakin kuin Palermon! 😊

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit