Nauvon Tackorkissa

Elokuu lähenee loppuaan, mutta meidän venekausi jatkuu edelleen. Pari viikkoa sitten olimme Naantalissa ja Kustavissa (niistä kertomusta myöhemmin), mutta nyt vietämme pitkää viikonloppua Nauvon Tackorkissa. Tackork on meille aivan uusi tuttavuus, mutta paikka on puitteiltaan aivan mieletön!

Laituripaikkoja on kahdeksalle veneelle, mutta kun torstai-iltana tulimme, paikalla oli vain yksi vene meidän lisäksi. Kun tuuli tyyntyi ja aurinko oli laskenut, rauha oli käsinkosketeltavissa. Mikäpäs siinä meidän oli sitten saunoessa ja katsellessa tummansinistä elokuista merimaisemaa <3


Rannasta parin sadan metrin päässä on itse Tackorkin tila, joka on aiemmin toiminut muun muassa marjatilana. Nyt pihapiiristä löytyy terassit, kana- ja ankka-aitaukset, pupujen häkki, savusauna porealtaineen sekä pyöriä ja pari vanhaa pappa-Tunturia, joiden käyttö kuuluu satamamaksuun, mutta joita toki voi muutenkin vuokrata. 

Tackork erottuu selvästi muista Turun saariston satamista sillä, että puitteet ovat huippusiistit, tilat kauniisti sisustettu ja viimeistelty. Ei niin kutsuttua "markan toteutusta", jota Suomessa usein näkee. Palvelu on ystävällistä ja meidän vieraiden olo on ihanan tervetullut. Lisää tällaisia paikkoja! 

Eilen meillä oli käytössämme savusauna ja otimme pullon shampanjaa mukaan niin, että oleilu porealtaassa ei olisi voinut maistua enää yhtään paremmalta :) Aamubrunssilla oli puolestaan tarjolla savulohta, saaristolaisleipää, hedelmiä, tuoretta mustikkapiirakkaa ja tilan omia tuoreita luumuja. Nam!

Tackorkin pihapiirissä kuljeskelevat Martta- ja Hugo-koirat, jotka pitävät ahkerasti myös pupuja silmällä :) 


Me jatkamme vielä nautiskelua täällä ja vietämme tämän vuoden venetsialaisia, vaikka emme taidakaan veneilykautta ihan vielä päättää, kun kuuman kesän jälkeen syksyinen viileys tuntuu virkistävältä - eikä meidän veneessä sadekaan haittaa, jos sitä sattuu kohdalle osumaan. 

Ihanaa viikonloppua! <3

Anna

Kommentit

Suositut tekstit